fredag 1. mai 2020

Mil etter mil april

2020 skulle være mitt løpeår. Jeg skulle fullføre mitt tiende halvmaraton, - gjerne perse samtidig, og jeg skulle løpe mitt første maraton i Yorkshire. Slik ser det ikke akkurat ut som om det blir. I disse tider er de fleste av vårens, sommerens og sensommerens løp avlyst, og jeg tror ikke jeg skal satse på at det blir noen 42,2 km på meg i England i november, men mindre situasjonen mirakuløst blir bedre på et par uker.

Jeg ble permittert fra jobb i midten av mars, og har vært permittert fra Arena siden. Siden jeg har hatt lite annet enn skole å bruke tiden min på, begynte jeg i mars å løpe en del ute. Jeg har trent mot maratonet en stund nå, men jeg er "redd" for kulde og har stort sett holdt meg på tredemøllen på Arena. Da Arena stengte måtte jeg finne en annen måte å holde beina igang og sakte men sikkert øke de ukentlige kilometerne. Jeg synes det er skummelt, og ikke minst kjedelig, å springe utendørs alene. Tredemølle alene er helt toppers, ute går bare ikke. Derfor har jeg "tvunget" med meg halve familien ut på tur, både Morthen, pappa, "sviger-hundene" mine, i tillegg til 2-3 ukentlige turer med en kollega. Det har hjulpet veldig med motivasjonen, og etter noen uker med kun utetrening, begynner løpsformen å komme seg.


Jeg er veldig glad i utfordringer og løp (rettelse: jeg er glad i medaljer), og da løp etter løp både her i Rogaland og i resten av verden ble avlyst, mistet jeg litt motivasjonen. Jeg har enda håp om 3-Sjøersløpet og Yorkshire Marathon, men da vil jeg bare klare ett av mine to årsmål. Det har Runners World funnet en løsning på. De arrangerer virtuelle løp og månedlige utfordringer hele 2020, og jeg har allerede vært med på to av dem. Jeg ble tipset av en løpskompis om å hive meg på Mil etter Mil-utfordringen deres, siden han trengte noen å konkurrere mot. Utfordringen gikk ut på å sanke mil i løpet av hele april, og en kunne velge mellom totaldistanser på 42, 150 og 300 km. Jeg meldte meg på 150 km, altså rundt 30 km i uken i fem uker, og til tross for en lat påske, kom jeg i mål onsdag 29. april, med 150,2 kilometer.


Utfordring nummer to ble gjennomført i dag, 1. mai, og etter et par kilometer der ligger jeg godt an for Mil etter mil mai-utfordringen. Denne måneden kan en velge mellom 42, 100, 150 og 300 km, og jeg har også denne måneden mål om å løpe 150 km, enten det blir inne på tredemølle eller utendørs.

De virtuelle løpene har også medaljer, de koster 175 kr å være med på, og så får en medalje ved fullført utfordring/løp. Medaljene skal sendes ut rett etter månedsskifte, så jeg krysser fingrene for at det kommer en medalje til meg i posten i neste uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar