lørdag 28. mars 2020

My favourite places in London

Opp gjennom årene har jeg funnet flere favorittplasser i London, både med tanke på shopping, mat og drinker. Jeg hadde tenkt å skrive litt om plassene vi var på før jul sammen med forrige innlegg, men da jeg innså hvor langt det innlegget kom til å bli, bestemte jeg meg for å heller lage et innlegg med mine all-time favoritter i kategorien mat.

Breakfast
For frokost er det to plasser jeg foretrekker å gå, hvis jeg skal ha "tradisjonell" frokostmat. Først og fremst er det Coppa Club Igloos ved Tower Bridge, som jeg også skrev om i forrige innlegg. Her sitter du i små, gjennomsiktige iglooer, med tepper, puter og rolig musikk rundt deg. Stemningen er fantastisk, og maten enda bedre. Avokadotoasten er kjempegod, kakaoen kan konkurrere med de fleste andre jeg har prøvd, og de serverer også skikkelig english breakfast med egg, bønner i tomatsaus og bacon.
Her må du bestille bord på forhånd.

Frokostplass nummer to er enkelt og greit Pret. Pret finnes på typ hvert et hjørne i London, og tilbyr enkel og relativt sunn mat. Jeg må alltid ha peking duck-wrapsene deres, sammen med en smoothie. De har også bakverk og kaffebar, og lager alt samme dag. Her kan du også få vanlig mat som havregrøt og sandwich, uten at det koster særlig mye.


Brunch/tea
Det finnes mange koselige plasser for brunch og tea, og jeg har langt ifra besøkt alle på min egen liste enda, så disse er bare de plassene jeg har besøkt og likt til nå.

Avobar ligger i Covent Garden, og vi hadde brunch her siste dagen i London. Det er en kafè hvor så og si alle rettene er med avokado, og er absolutt verdt et besøk - hvis du liker avokado. Her hadde jeg en deconstructed avo toast med poached egg, og en smoothie.El&N er en kjede med, vel, rosa kaféer som du finner flere plasser i sentrum. Vi besøkte fire av kaféene, og selv om de er veldig instavennlige, er det vanskelig å få plass på de beste stedene. Det er også nokså dyrt, men maten er samtidig veldig god - og veldig rosa.Saint Aymes er en annen rosa kafé, og det ble min klare favoritt. De har to lokasjoner i London, en for afternoon tea og en for brunch, og begge er like instaworthy. De er rosa med blomster, og gir en veldig prinsessefølelse. Du får den samme prinsessefølelse av maten, som er dekorert med godteri, gull og karamellpopcorn. Ikke like mye mat som det er godteri, men en helt spesiell plass som ga mersmak. Tehuset var ikke åpent da vi var der, så vi var på kaféen i House of Fraser. Ser du blomster, er du på rett sted!


Sketch var den siste rosa kaféen vi var innom, og den jeg hadde gledet meg mest til. Siden det var jul betalte vi £85 pund per pers for afternoon tea, som er rundt dobbel pris av det jeg har betalt for afternoon tea andre plasser. Terommet var helt fantastisk, med rosa velvetstoler og kul kunst på veggene, og jeg følte meg veldig underdressed i en fin genser og jeans. Maten var ganske god, helt standard afternoon tea, og det eneste som egentlig var spesielt, med unntak fra selve rommet, var kaviaren vi fikk og kaviarmannen som serverte den. - Dessuten ble vi plutselig charged 100 kroner for ei flaske vann. Prisen står ikke på menyen, men vær forberedt på at alt du bestiller av "ekstra" ting er nokså dyrt, og at på toppen av de "forhåndsavtalte" £85, så kommer service charge.
Her må du bestille bord på forhånd.
Dinner
Jeg skal innrømme at jeg er såpass vanemenneske at jeg besøker flere av de samme restaurantene hver gang jeg er i London. Jeg er nødt til å dra innom Golden Dragon for å spise peking duck i pannekaker. Vi spiser alltid det, sammen med frityrstekt sjøgress, på Golden Dragon i Chinatown. Du får mye mat for pengene, og det pleier faktisk å være en av de billigste restaurantene vi er innom!

Jeg er veldig glad i asiatisk mat, og prøver som regel også å få en middag  eller lunsj på Busaba Eathai. De har flere restauranter rundt om i London, og jeg elsker atmosfæren. De har store bord, så er det mye folk kan du bli plassert på bord med fremmede. Første gang jeg var der var da mamma og jeg var i London uten pappa og Sindre for første gang, og da fikk jeg faktisk røkelsespinner av dem som jobbet der, etter at jeg hadde vært veldig fascinert over pinnene.

Burger er min to-go lunsj, så det var ikke rart vi endte opp på en diner første kvelden i London. Big Mo's Diner er en klassisk amerikansk diner - i London - med god milkshake og burger, og verdt å besøke dersom du er i Aldgate. Er du derimot i sentrum, ville jeg anbefalt Byron Burgers. Burgerne er gode, og du får milkshake servert i svære, nedfrossede metallbøtter.
Drinks
Jeg har ikke vært i London kjempemange ganger siden jeg ble 18, men på de gangene har jeg funnet det jeg tror må være Londons kuleste barer. 

Tonight Josephine oppdaget Juliane og jeg da vi bodde på Hamptons by Hilton Waterloo. Baren, som er dekorert med rosa neonlys, ligger like ved Waterloo tube station, og ut i fra ryktene slipper de ikke inn menn som kommer alene. Hele atmosfæren er veldig "jentevors", men typiske jentemusikk, drinker, og rosa overalt, og jeg digger det.The Cauldron er en Harry Potter/magi drink experience litt utenfor sentrum. Her bestiller du en pakke i forkant, som du betaler for, og fra du kommer inn i bygget er det som om du er i en helt annen verden. Du blir guided av skuespillere utkledd som ulike skapninger, lager drinker ved å hekse noen til helvete, får drinker fra munnen på dyreskulpturer og bruker flammer og røyk til å lage drinkene dine. Helt sinnsykt kult, og gjett om jeg skal hit igjen!
Her må du forhåndsbestille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar