lørdag 28. mars 2020

London

Nå begynner det å bli en stund siden jeg var i London, men jeg har hverken funnet lyst eller tid til å blogge noe særlig de siste månedene. Imidlertid har situasjonen min endret seg noe nå, jeg er blitt permittert fra jobb og alle forelesninger og eksamener er for tiden online. Ettersom myndighetene anbefaler oss å holde oss mest mulig borte fra andre, har tiden min stort sett gått i lesing, studering og litt trening, og jeg begynner å kjenne meg skikkelig lei. Det er lite å gjøre, og jeg savner tiden hvor jeg var ute av huset, enten på universitetet eller jobb, stort sett hele dagen. Nå som dagene er så tomme som de er, har jeg endelig tid til å skrive om den helt fantastiske turen Morthen og jeg var på i høst.


Etter jeg var ferdig med eksamen, tok vi oss en liten langhelg i London, fra onsdag til mandag kveld. 5 dager i byen, kun til å nyte ferien, handle litt julegaver og spise god mat. Vi begynte turen i loungen på Sola, veldig luksus, og var ikke på hotellet før i 19-tiden. Vi bodde på Qbic i Aldgate, et hotell som skal være nokså miljøvennlig, i tillegg til veldig billig. Rommene var til gjengjeld veldig små, men også veldig moderne innredet. Ikke ditt typiske hotell, men med moderne kunst på veggene, fascinerende lamper og en waterfall-dusj. Til den prisen vi fikk rommet for, var det absolutt verdt det, og det eneste jeg har å pirke på er at trykket i dusjen var lavere enn det var i vasken. Jeg hadde sjampo-rester i håret så og si hele turen, og min siste løsning var å skylle håret med en vannflaske (!!!).

Siden vi var nokså slitne etter flyturen, spiste vi middag i samme område som hotellet. Jeg fant dineren Mo's Diner på Instagram på vei til hotellet, og vi bestemte oss for å ta turen hit. Milkshake, burger og mozarella sticks ble middagen, servert i booths med gammel musikk på speakeren. Et bra restaurantvalg, og kan anbefales dersom noen skulle finne seg i Aldgate på leit etter middag.
Torsdagen begynte med frokost på Coppa Club, i igloene der. De er nesten umulige å få bestilt, men vi var så heldige at noen kansellerte et par dager før, så vi fikk bord til frokost halv åtte på morgenen. Her ville jeg mest på grunn av konseptet, men maten var så god at jeg tror jeg er nødt til å dra dit igjen. Jeg hadde avokadotoast med poached egg, juice og kakao, mens Morthen hadde en engelsk frokost med egg, bacon, bønner og toast.Fra Coppa Club tok vi turen til Sky Garden. Sky Garden er en botanisk hage på toppen av en skyskraper, og ligger i gåavstand fra Coppa Club. Jeg var her på turen min i 2018 også, og måtte ta med Morthen. Hagen er gratis, men man må bestille billetter dagen før.Utenom shopping, var vi også innom The Cauldron. Det er en Harry Potter-inspirert drink experience hvor du lager drinker ved hjelp av magi og en tryllestav. Utkledde skuespillere leder deg gjennom hele opplevelsen, og selv om jeg ikke likte alle drinkene like godt, var det en utrolig kjekk, og litt annerledes ting å gjøre i London. The Cauldron ligger imidlertid et stykke unna sentrum, og det er lite taxier i området, så det kan være smart å laste ned Uber på forhånd.


Helgen brukte vi stort sett til å handle inn julegaver, både til oss selv og andre, men ene kvelden tok vi en pause fra shopping og dro på skøyter utenfor Natural History Museum. Jeg synes skøyter er veldig gøy, men er ikke sånn kjempeflink. Det var uheldigvis mange som ikke var kjempeflinke til å skøyte, og når de i tillegg slapp inn litt for mange mennesker på skøytebanen, var jeg litt for redd for at noen skulle skøyte over meg mens jeg falt. Det er faktisk en reell frykt jeg har, så jeg holdt meg stort sett inntil gjerdet, før vi bestemte oss for å dra videre.Jeg fikk shoppet mye i London, og kom hjem med en Lululemon tights, som for øvrig er den beste treningstightsen jeg har prøvd, litt småting til leiligheten som shotglass, whiskeyglass og bartender-sett, nytt undertøy fra Victoria's Secret og ny sminke. Jeg sverger til NARS, men siden det er litt vanskelig å få tak i i Norge, hamstrer jeg alltid når jeg er i London.

Alt i alt hadde vi en fantastisk tur, en av de beste Londonturene jeg har hatt hittil, og jeg håper at situasjonen i verden roer seg i tiden fremover, slik at jeg kan ta meg en tur før jul i år også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar