tirsdag 3. juli 2018

Russetid, eksamen og SOMMERFERIE

Nå er det blitt en nokså god stund siden jeg åpnet en ny fane og skrev inn blogger.com i søkefeltet, og enda lenger siden jeg la ut noe her på bloggen. De siste månedene, generelt det siste året, har gått så altfor, altfor fort. Vipps så var jeg ferdig med både russetid, videregående skole og personlig trener-utdannelse, og sommerferien var i gang. Det har skjedd mye på kort tid, og med jobb og lesing til eksamener har dagene bare flydd forbi. Når det i tillegg har vært en helt fantastisk vår her i Stavanger, har det blitt lite stillesitting generelt. I stedet har jeg fartet rundt på både det ene og det andre, og hatt en kjempefin start på sommeren. Tenk, dette er min siste sommer før jeg faktisk blir student!

For å begynne ved begynnelsen, nesten i hvert fall, så har jeg altså vært russ. Russetiden her i Stavanger begynte, om jeg ikke tar helt feil, 6. april, så vi hadde om lag én og en halv måned på feiringen. Sykt tidlig, men med tentamener og vippevurderinger oppi det hele, gikk tiden mot 17. mai utrolig fort. Jeg føler meg faktisk enda ikke helt ferdig med russetiden, og må innrømme at jeg fremdeles hører på årets russesanger. (Musikktips for spesielt interesserte: Våland Dankbakeri, Skylers og Katedralrussen 2018 er alle fra Kongsgård-grupper)Jeg var nok ikke den mest aktive russen, men tok et par knuter, gikk i russetoget og festet bittelitt, og angrer nå på at jeg ikke var mer med. Det jeg derimot var med på, var selvsagt russedåpen. Eller, jeg var med på selve dåpen, før jeg droppet dåpsfesten og dro på trening. Jeg ble uansett døpt til Pumpkin Spice, og fikk omtrent hele energidrikken jeg hadde planer om å chugge i nakken. Dessuten var jeg med og sov en natt i skolegården, i forkant av en skoledag, og hadde gym - grilling på stranden - i russedressen.

Parallelt med russetiden hadde jeg også siste innspurt med praktisk undervisning i personlig trening. Jeg hadde to eksamener, en praktisk og en tredagers teoretisk, og har storkost meg masse med den kjekke gjengen i et halvt år nå. Jeg venter fremdeles på resultatene på teoretisk eksamen - som gikk helt greit -, mens praktisk eksamen besto jeg med "vel bestått".Ved siden av både russetid og PT-utdannelse, har jeg også fullført videregående. Både eksamen og avgangskarakterer gikk greit, i hvert fall etter en liten klage, og nå er jeg klar for videre utdanning med vitnemålet i hånden. Kongsgård avsluttet skoleåret med tre avslutninger, både hos kontaktlærer (beste Åse), felles i skolegården og vitnemålsutdeling med etterfest på Tou Scene. En flott avslutning på tre fantastiske år, og jeg kjenner jeg kommer til å savne både skolen, elevene og lærerne. Nå skal de aller fleste flytte bort, enten til en annen del av Norge eller til utlandet, og det blir spennende å se hvordan det går med alle.

Heldigvis har ikke de siste månedene kun gått til eksamenslesing, jeg har også hatt utrolig mange fine kvelder med vennene mine. Utallige bursdager, inkludert min egen 19-årsdag, kafédates på Bøker og Børst og sene kvelder på stranden har gjort våren sosial og fin. Dessuten ble jeg fritatt fra førstegangstjeneste i Forsvaret, noe som har gjort våren så ufattelig mye lettere.

Nå er det imidlertid sommerferie, og for min del går det en del i jobb. Jentegjengen er reist på Interrail, og foruten å stalke dem og deres tur gjennom Europa på Snapchat og Instagram, har jeg brukt mye av min nye fritid på å ta opp sjakk igjen. - Hvem skulle trodd det?! Jeg spiller såvidt på chess.com, men kjenner sjakkunnskapene mine er så gjemt bort at det er litt krise. Nå har jeg heldigvis én og en halv måned fri før studieåret begynner - forhåpentligvis på lektor i realfag på Universitetet i Stavanger - så det er lov å håpe de gradvis kommer tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar