mandag 16. juli 2018

Preikestolen

Dagen i dag har gått i ett, og etter at jeg ble plukket opp på flyplassen i dag morges, gikk turen rett til Lysefjorden og Preikestolen. Jeg, Daniel, Henrik og Kristian har tenkt å gå litt turer i sommer, og første på tapetet var Preikestolen. Vi kjørte om Lauvik, og til tross for at vi, på grunn av spontanturen min, kom i gang litt senere enn planlagt, var vi fremme med fjellstuen før 12.


Turen opp til selve Preikestolen blir beregnet å ta om lag to timer, men det tok oss en del mindre tid enn det. Siden vi var såpass sene igang var det en god del turister, og deler av løypen gikk vi i kø. Ellers holdt vi tempoet oppe, og hadde kun korte drikkepauser på veien opp. Temperaturen bikket 20 tidlig på morgenen her i Stavanger, og med strålende sol var oppoverbakkene drepenes varme.
På toppen tok vi en liten pause, sammen med alle andre der oppe, og tok de obligatoriske Preikestolen-bildene: beina utenfor kanten og utsikten ned fra fjellet over. Selv om jeg har vært der en del ganger før, er det noe jeg gjør hver eneste gang, aha. Det er imidlertid ikke så veldig rart, på toppen er det den utsikten over Lysefjorden, 10/10 et Instagram-vennlig syn.
Turen ned var noe mer behagelig enn veien opp, ettersom det ble litt overskyet og litt vind i ny og ne. Knærne mine var ikke like begeistret som resten av meg for disse nedoverbakkene, men sånn er det.
Vel nede tok vi oss en velfortjent is ved fjellstuen, før vi satte oss i bilen og vendte snuten tilbake til Stavanger. Neste planlagte tur går til Månefossen ved Frafjord, en foss med fritt fall på 92 meter. Der har jeg faktisk aldri vært, til tross for at det ligger i Rogaland, og ser virkelig frem til det, både på grunn av selve turen og på grunn av de beste turkameratene. ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar