søndag 25. februar 2018

Mine studievalg for 2018

Jeg er inne i mitt siste halvår på videregående, noe som betyr at det er på tide å bestemme seg for hva jeg ønsker å gjøre videre. Søknadsfristen for universiteter i Norge er ikke før i april, men jeg er faktisk ganske bestemt på hva jeg vil studere de neste årene. Det er så mange spennende veier å gå, med både studier, militær, Folkehøyskoler og friår, men jeg tror jeg i det minste er inne på det jeg ønsker å gjøre.Selv om det enda er en og en halv måned til studiefristen går ut, har jeg allerede satt opp - og søkt - på ti ulike studier/studieplasser, bare slik at jeg har satt opp noe, hvis noe skulle hindre meg innen fristen. De kommende ukene skal vi uansett få veiledning av skolens rådgiver, så da får jeg eventuelt bekreftet om veien jeg ønsker å gå er "den beste", aha.

Blant studiene jeg har søkt, er det flere av de samme som går igjen, bare på ulike studiesteder. Samtidig har jeg søkt litt andre studier også, litt her og der i landet, inkludert årsstudium, idrettsstudium og en bachelorutdanning:

1. Lektor realfag, 8-13. trinn, integrert master, ved Universitetet i Stavanger

2. Lektor humanistiske fag, 8-13. trinn, integrert master, ved Universitetet i Stavanger

3. Engelsk, årsstudium, ved Universitet i Stavanger

4. Matematikk, årsstudium, ved Universitetet i Stavanger

5. Trening, helse og prestasjon, bachelor, ved Norges Idrettshøyskole i Oslo

6. Idrett, fysisk aktivitet og helse, bachelor, ved Høyskolen på Vestlandet i Sogndal

7. Lektor matematikk, 8-13. trinn, integrert master ved Universitet i Agder i Kristiansand

8. Lektor samfunnsfag, 8-13. trinn, integrert master ved Nord Universitet i Bodø

9. Lektor engelsk, 8-13. trinn, integrert master ved Universitetet i Bergen

10. Økonomi og administrasjon, bachelor, ved Norges Handelshøyskole i Bergen

Studiene ovenfor er de studiene jeg i hvert fall foreløpig har søkt. For øyeblikket har jeg mest lyst til å studere på lektorutdanningen her i Stavanger, hvor jeg tror jeg også har en ganske grei sjanse på å komme inn. Hvis ikke har jeg selvsagt søkt noen andre studier her i Stavanger, i tillegg til et par rundt om i landet. Jeg har også søkt to treningsstudier - jeg må innrømme at trening, helse og prestasjon ved NIH frister litt - dersom jeg mot formodning plutselig skal ville noe annet.


Studier i utlandet foregår ikke gjennom Samordna Opptak, slik som det gjør her i Norge, og ettersom jeg ikke er fristet til å flytte hjemmefra, og fra landet, helt enda, har jeg ikke søkt et eneste studie utenfor landegrensene. Skulle jeg ønske det kan jeg ta et semester i utlandet, da vil jeg til Storbritannia, men det blir i hvert fall ikke til høsten. Alt i alt blir det nok lektorutdannelsen på meg, det er i hvert fall det jeg ønsker nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar