lørdag 27. januar 2018

National Museum of Scotland

Edinburgh er en by med utrolig mange museer, og torsdag ble dagen vi utforsket et par av dem. I løpet av dagen besøkte vi to av museene i sentrum, Our Natural World og National Museum of Scotland.

Første museum, Our Natural World, er et museum som handler om jorden og universitets historie, med både biologisk og geografisk historie. Det, slik som Camera Obscura, er et museum hvor en berører ting, og vi gikk gjennom flere rom med forhistoriske dyr, klima og steder. Dessuten var vi, sammen med to-tre klasser med småbarn, inne i en filmsimulator (?) om jorden. Det var interessant, for all del, men var ganske klart rettet mot en annen målgruppe enn en gjeng videregående-elever.

Etter Our Natural World splittes klassen for å spise lunsj, før vi møttes igjen på National Museum of Scotland. Her var det i hovedsak utstillinger om Skottlands og verdens historie når menneskene har levd der. Slike museer synes jeg er spesielt interessante. Vi besøkte American Museum of Natural History i New York i sommer, og dette museet var litt samme greien. Selvsagt andre utstillinger og fokusområder, her var det mye teknologiske utstillinger, men likevel ganske likt. Massemasse informasjon, samtidig som det er gjort interessant. For øvrig så er også Dolly, verdens første klonede sau, utstilt på National Museum of Scotland.


Vi hadde fri til ettermiddagen etter museumsbesøkene, og da møttes vi til middag på Byron's. Byron's har verdens beste burgere og milkshakes, og jeg må alltid innom der når jeg er i Storbritannia. Milkshakesene blir servert i store, fryste metallglass, og er SÅ gode. Byron's er noe dyrere enn de andre restaurantene og caféene jeg har nevnt, men virkelig verdt det.
Kveldens siste aktivitet var musikal, hvor vi så Miss Saigon. Vi har nylig hatt om Vietnam-krigen i engelsken, og da passet det ypperlig at den gikk på teatret mens vi var i Edinburgh. Jeg var egentlig litt skeptisk til Miss Saigon, men jeg ble fanget fra første scene. Fantastisk og fengende musikk og et skikkelig trist stykke. Jeg er nødt til å se det igjen en eller annen gang, for jeg kommer ikker over hvor utrolig bra det var!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar