mandag 15. januar 2018

Et semester igjen: Mine tanker

I dag er første dag i andre termin, skoleåret 2017/2018. Det betyr også at det er rundt fem måneder til jeg er ferdig på Stavanger Katedralskole, og denne gangen ikke bare for sommeren. Jeg går inn i min aller siste termin som Kongsgård-elev, og til høsten skal jeg ut på nye eventyr, tenk det.

Mine tre - eller snart tre - år på Kongsgård har vært helt fantastiske, med godt læringsmiljø, kjekke og engasjerte lærere, spennende fag og elevaktiviteter. Jeg husker at jeg ved utgangen av 10. klasse var usikker på om jeg ønsket gå på Kongsgård eller St. Olav, to skoler som jeg har oppfattet er ganske ulike både på miljø og læremåte, og jeg kan med hånden på hjertet si at Kongsgård var det rette valget for meg. Selv om det klart har vært, og er, mye press på karakterer og eksepsjonelt flinke medelever, er miljøet avslappet, og jeg har lært meg å ikke stresse med enhver vurderingssituasjon.


Elevaktivitetene på Kongsgård inkluderer skoleteater, skoleavis, Harry Potter-klubb og sjakkturnering

Da jeg hadde gått syv uker på Kongsgåd skrev jeg her på bloggen at det eneste negative med å gå på skole i sentrum var at det var så mange på bussen til skolen, og at jeg rakk å dra på Starbucks selv i friminutt på fem minutter, og gråt litt over alle pengene som forsvant fra konto. Kollektivtransporten har jeg lært meg å håndtere - dra tidlig eller ta toget -, men Starbucks er fremdeles en månedlig utgift. Pro tip for andre som går til nærmeste fremfor billigste kaffekjede: meld. deg. på. kundeprogram. Når sant skal sies er ikke Starbucks sitt kundeprogram så alt for bra, med hver 12. drikke gratis og litt 2 for 1-tilbud i ny og ne, men når jeg går på Starbucks uansett, kommer det til nytte. - Og så betaler en ikke ekstra for "spesial"-melk eller espresso.


Nå som jeg går inn i min siste termin, betyr det også at det er på tide å finne ut hva jeg vil til neste år. Det jeg vet er at jeg har lyst til å studere på UiS, og gjerne lektor. Jeg har lyst til å ha matte som hovedfag, noe som gir en mastergrad i matematikk, og som sidefag ser jeg på engelsk eller historie. Jeg er så og si glad i alle fagene, men det er de tre jeg har likt best over tid, og som jeg personlig gleder meg mest til i skolehverdagen. Imidlertid er det en liten skygge over fremtidsplanene mine, nemlig førstegangstjeneste i forsvaret. Jeg har ikke lyst til å gå inn, det har faktisk gitt meg mareritt flere netter de siste månedene, men jeg kommer til å bli kalt inn til sesjon del 2 i løpet av våren. Henrik var på sesjon i forrige uke, og han skal i tjeneste oppe i Bardufoss, men jeg selv har ikke fått innkallelse en gang. Akkurat det er nok det som skremmer meg mest for tiden, jeg er livredd hver gang jeg kommer hjem fra skole og jobb, og frykter at det ligger et brev til i postkassen. Huff!


Matte ♥ ♥ ♥

Med fremtidsplanene så og si klare, er jeg maks motivert for min siste termin, og er klar for å gi mitt beste de resterende månedene. Vi begynner med vurderinger for denne terminen allerede i dag, og så er det fullt kjør frem mot eksamen i mai/juni. Heldigvis har vi en del ferier og fridager denne terminen, og jeg har ingen tvil om at året kommer til å gå helt sykt fort. Nå skal jeg imidlertid ha en utspørring i norsk muntlig, om norsk språkhistorie. Jeg husker jeg grudde meg så mye til å ha om det, men nå håper jeg faktisk at jeg får det på norsk-eksamen, og har planer om å melde meg inn i Riksmålsforbundet, aha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar