mandag 22. januar 2018

Edinburgh Dungeon and the World Famous Frankenstein

Jeg har snart vært oppe i 15 timer, og til tross for at klokken bare er litt over syv her i Edinburgh, holder jeg på å sovne. Jeg har vært på reisefot siden halv fem i dag morges, da dro pappa og jeg utover mot flyplassen, hvor jeg møtte resten av engelsk-klassen min. Denne uken er store deler av VG3 på Kongsgård på studietur rundt om i Europa, og jeg er med engelsken til Edinburgh i Skottland.

Med en mellomlanding i Amsterdam var vi fremme i hovedstaden rundt halv tolv lokal tid, og da løp vi nærmest for å rekke en tur innom hotellet før første planlagte aktivitet: Edinburgh Dungeon. Det er en attraksjon hvor en reiser gjennom Skottlands mørke historie. En blir guided av skuespillere, og får oppleve historie gjennom spesialeffekter, skrekk og gode fortellere. Hele opplegget er basert på ekte historie og myter, og i tillegg til mordere og legender typisk for Skottland, får en også oppleve svartedauden, torturkammer og heksejakt. Jeg var på London Dungeon, samme opplegg bare i London, i sammenheng med språkreisen min i 2015, og skal jeg være brutalt ærlig, var det litt for likt. Nesten halvparten av scenene hadde jeg allerede opplevd i London, men de scenene som faktisk var skikkelig skottske var absolutt interessante, og skumle.

Edinburgh Dungeon tok litt over en time, og etter det var det rett avgårde til felles middag på The World Famous Frankenstein. Vi bestilte mat på forhånd, og fikk flere store tallerkener med nachos, kyllingvinger, sliders, sjokoladekake og annet godt. På vei til restauranten gikk vi dessuten også forbi statuen av Greyfriars Bobby, hunden som på 1800-tallet skal ha vaktet graven til eieren sin i 14 år, frem til han selv døde. Det skal bringe lykke over Edinburgh-turen å ta på hundens nese, og da måtte selvsagt hele klassen gjøre det. - Noe det er tydelig andre også har gjort.
Resten av kvelden har blitt brukt på litt rusling i sentrum og shopping. Jeg har skaffet meg hostesaft, slik at Sanne skal klare å sove på rom med meg og kols-hosten min, i tillegg til et par bøker (Waterstones i Edinburgh er bare p-e-r-f-e-k-t). Nå skal jeg straks hoppe til sengs, og satse på at morgendagen blir like bra som dagen i dag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar