søndag 28. januar 2018

Afternoon tea at The Balmoral Hotel

Siste aktivitet før hjemreise fra Edinburgh ble High tea/Afternoon tea på The Balmoral Hotel. Det er et av Edinburghs fineste hotell, og på grunn av prisen var det ikke en del av prisen vi betalte for turen. I stedet kunne de som ville, noe som ble hele gjengen, bestille bord fredag formiddag, siden vi ikke hadde andre aktiviteter den dagen.

Afternoon tea serveres fra klokken 12 på hotellet, og er et måltid hvor en får servert flere småretter sammen med te. Teen kan du velge selv, mens rettene får du servert. Her er de imidlertid veldig flinke til å tilrettelegge for ulike dietter, og selv om vi hadde både vegetarianere, pesceterianere og "non-gluten-dairy-egg-ianere" med i følget, gikk det helt fint.

Jeg bestilte peppermyntete, som ble servert i store mugger. Sammen med teen fikk vi også den første retten, en slags løksuppe med eplebiter i. De neste rettene inkluderte små sandwicher servert i små tårn, scones med clotted cream og syltetøy (min favoritt), små kaker og mandarinsorbet servert i minikjeks.

Afternoon tea varte i omtrent én og en halv time, om jeg ikke tar helt feil, og selv føltes det ut som om jeg trillet ut døren. Selv om rettene var små og delikate, mettet de absolutt. Ikke nok med at vi fikk to desserter, mot slutten fikk vi også en liten boks med te og sjokolade med oss hjem. Jeg har vært på Afternoon tea et par ganger før, men det er like staselig hver eneste gang. Dersom noen er i Edinburgh, eventuelt neste års studietur, vil jeg absolutt anbefale å dra på Balmoral. Det er litt dyrt (vi betalte £40 hver, altså litt over 400 kroner), men absolutt verdt det. ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar