fredag 22. desember 2017

Min siste jul på Kongsgård

Årets juleferie er godt i gang, og for å være ærlig føler jeg at jeg har hatt ferie lenge allerede. Jeg har storkost meg med grøt, gløgg og julekaker i kanskje litt for store mengder de siste dagene, kjøpt inn de siste julegavene og funnet frem Charles Dickens' A christmas carol and other christmas stories. Den kjøpte jeg for en tid tilbake, men jeg leste den ikke før i fjor jul, i sammenheng med en analyse av en av samlingens noveller, Christmas Festivities. Den er bare så koselig, at jeg tenker å lese den i år igjen, for å komme enda mer i julestemning.


Selv om jeg nyter juleferien til det fulleste, er det samtidig litt vemodig og trist. Tross alt har dette vært min siste førjulstid på Kongsgård. Kongsgård er så utrolig koselig i juletiden, med juletre i resepsjonen, pyntede klasserom, matte med juletema og generelt skikkelig julestemning. Dessuten har bibliotekaren vår, Christiane, julekalender med en ny oppgave hver dag. Jeg deltok ikke noe særlig hverken i VG1 eller VG3, mens i fjor vant jeg faktisk ene dagen, og fikk en bok om isbreer.En annen ting jeg absolutt kommer til å savne, er Pubertetskoret. Det er skolens guttekor, som i følge skolens nettside ble startet i svømmegarderoben i 1981. De synger i undertøy, og på St. Lucia går de rundt i alle klasserom og i sentrum med lys, hvitt undertøy og stearin dryppet på brystet. Kanskje ikke så alt for sjarmerende, flertallet hadde tross alt trolig ikke fått mikrofon i andre kor, men en morsom tradisjon. Selv om jeg nå har opplevd min siste Lucia-konsert, har jeg heldigvis noen måneder igjen med koret, som opptrer med jevne mellomrom i skolegård og på kunstpauser arrangert av MDD-linjen på Bjergsted.

I desember har klassen også gjerne secret santa-kalender, hvor alle trekker en person i klassen, og kjøper en liten gave. Jeg synes det er såååå koselig, og synes alltid det er gøy å plukke ut gaver til min "utvalgte". Neste år skal jeg mest sannsynlig på universitet, og etter hva jeg har skjønt så er klassene såpass store at det tvilsomt blir effektivt eller i det hele tatt går med secret santa.Nå skal jeg imidlertid sette meg ned med en kopp te - jeg fikk både te og tekopp i pakkelek på julebord med jobb for noen dager siden, og er spent på å smake den. Tekoppen er dessuten en jeg har sett på selv, den er fra Søstrene Grene og har avtagbart lokk og tefilter, helt genialt. Etter jul må jeg prøve å komme meg innom for å kjøpe et par til, slik at jeg har et lite sett, hihi. Håper alle andre har hatt en like fin førjulstid som meg, og nyter de siste dagene før julaften. ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar