onsdag 13. desember 2017

Midterms: Check!

Og der var jeg ferdig med årets siste tentamen!

Den siste tentamenen ble for meg i matematikk R2, og det var kanskje den tentamenen som krevde mest forberedelse - utenom kjemi. Sånn sett har jeg arbeidet bra med pensum i hele høst, men i matte føler jeg meg egentlig aldri ferdig, og dermed har jeg løst oppgavesett på oppgavesett, sett på tidligere terminprøver og eksamener, og sett videoer på Campus Inkrement. Likevel følte jeg meg langt i fra klar tirsdag kveld, og hadde det ikke vært for at jeg var fast bestemt på å trene onsdag morgen, hadde jeg tvilsomt lagt fra meg mattebøkene før sent i går kveld.


Pensum på prøven vår var kapittel 1 til 4, med andre ord integralregning, trigonometri og vektorer. Jeg er sånn sett ganske glad i alle de kapitlene, og synes de har gått greit, men det er mange regler å huske og jeg opplever at det går litt i surr. For å øve har jeg derfor gjort oppgave på oppgave i matteboken, pugget eksakte trigonometriske formler og sammenhengen mellom de, og sett videoer på Campus Inkrement. Prøven gikk egentlig ganske greit, selv om jeg brukte litt mye tid på del 2, i et forsøk på å finne ut hvordan jeg skulle løse oppgavene. Dermed fikk jeg for aller første gang under en tentamen dårlig tid, og fikk ikke regnet gjennom oppgavene en gang til.

Vi har i år hatt halvdager i alle programfagene + norsk sidemål i stedet for heldagsprøver, noe jeg egentlig synes har vært veldig greit. De siste fire onsdagene har dermed gått til prøver, men en enkelttime norsk på slutten av dagen. Det har vært litt tungt med den norsktimen, men heldigvis har vi hatt en del selvstudium de siste timene, og har hatt mulighet til å jobbe hjemme.


Til tross for at jeg nå er ferdige med tentamener og halvdagsprøver, har jeg enda et par vurderinger før jeg kan ta helt ferie. Først og fremst har jeg vurdering i norsk muntlig i morgen, før en religionsprøve på tirsdag. - Og så har jeg 16 punkter på to do-listen min, som jeg må få gjort i nærmeste fremtid. På onsdag tar jeg imidlertid endelig juleferie, og da skal jeg kose med meg trening og julebord de siste dagene før julaften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar