tirsdag 12. desember 2017

Julebyen Egersund

I helgen var Henrik og jeg på julemarked i Egersund. Julemarkedet, som egentlig heter Julebyen Egersund, arrangeres hvert år, men jeg har selv aldri vært der. I år var dermed mitt første møte med Julebyen, og vi var så heldige at vi også fikk snø mens vi var der nede.

I anledning Julebyen, som for øvrig "arrangeres" frem til søndag 17. desember, har NSB satt opp ekstra tog sørover. Dermed var det ikke noe problem for oss, selv uten billappen, å komme oss ned, og i Egersund var det satt opp korresponderende, gratis shuttlebuss. På toget nedover var det dessuten også nisse, som ga ut klementiner og Melkesjokolade.

Vel nede i Julebyen begynte vi å gå litt rundt på markedet. Det var flere boder som solgte ulikt håndtverk, men det som desidert trakk oss mest var matbodene. Jeg lever for julemat, og siklet etter gløgg, nystekte smultringer, glaserte epler og julegrøt. Vi var også ganske giret på kaninutstillingen som fant sted samme dag, med alt i fra diiiiigre kaniner på størrelse med overkroppen min, til bittesmå jeg sikkert kunne holdt i hånden.Etter en liten time i Julebyen, dro vi på besøk til besteforeldrene til Henrik. De bor like ved Egersund sentrum, og da passet det fint å kombinere julemarked med en tur innom hos dem. Det ble bare et lite besøk, før vi gikk videre rundt i byen.

Togene hjem gikk bare hver time, så vi tok toget hjem rundt halv fire. Da hadde det såvidt begynt å mørkne, og det var blitt en smule kaldt. Alt i alt var det en koselig dagstur som ga maks julestemning og kos. ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar