søndag 3. desember 2017

Julebakst og førjulskos

Juletiden og forberedelsene frem mot jul er noe av det jeg synes er det kjekkeste med hele desember. Jeg gjør alltid mitt beste for å nyte adventstiden, og koser med meg gløgg, julegavehandel, julebakst og julemusikk. Nå er vi allerede i desember - dette året har bare gått så utrolig fort - og jeg er klar for å få en fin avslutning på 2017.Siden denne helgen er en av to helger i desember hvor jeg ikke jobber, og derfor kickstartet Henrik og jeg juletiden med baking av julekaker i går formiddag. Vi fant en video på Facebook av pepperkakemenn som holdt drops, og et måtte vi bare prøve ut. I samme sleng bestemte vi oss dessuten for å forsøke å lage serinakaker og kakemenn, mens vi drakk kakao og hørte på julemusikk.
Jeg har, i det minste ikke de siste årene, laget andre julekaker enn pepperkaker, og selv da har det gått i ferdig pepperkakedeig fra IKEA. Det er forsåvidt like greit, for skal jeg være ærlig må jeg si at butikk-pepperkaker er mye bedre enn delvis hjemmelagde, så pepperkakebaking gjør jeg mest for kosens skyld. Serinakaker har vi alltid fått av farmor, det er mine favoritter ved siden av havreflarn, mens kakemenn har vært et sjeldent syn her i huset. For tiden bugner det imidlertid med jul, julestemning og julebakst på alle bloggene jeg leser, og etter å ha sett Kristina Andersens oppskrift på kakemenn, ble jeg fast bestemt på å lage det også.


Pepperkakedeigen vi brukte var, som alltid, fra IKEA, mens oppskrift på serinakaker fant vi på Matprat og kakemennene var som sagt fra Kristina Andersen. Begge kakesortene var overraskende lette å lage, og tok dessuten ikke så veldig lang tid. Åtte-ti minutter i ovnen, og vipps har du ferdige julekaker. For meg som er ca like tålmodig som en fireåring passet det ypperlig.


Mot slutten av dagen hadde vi hvetemel overalt og flere stappfulle kakebokser. Julebaksten ble tatt med opp til Henrik, hvor vi og et par andre koste oss med grøt, gløgg, julekaker og litt brettspill frem mot midnatt. For en koselig kveld, jeg håper på flere slike i løpet av måneden. ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar