tirsdag 19. desember 2017

Edinburgh: High tea, the Dungeons and Queen Margaret's University

Nå er vi midt i desember, og jeg har (så og si) juleferie. Nå som 2017 nærmer seg slutten, betyr det for min del at studieturen, og den til nå eneste planlagte utenlandsreisen min, begynner å nærme seg. Mandag 22. januar reiser jeg og størsteparten av engelsk-klassen min til Edinburgh i Skottland, hvor vi skal være frem til fredag formiddag. Ettersom reisen ikke er så alt for langt frem i tid, har vi de siste dagene også fått mer informasjon om turen. Schedulen vår er lagt ut, og vi skal gjøre så ufattelig mye gøy. Vi hadde møte om timeplanen og litt risikovurdering i siste time i dag, og etter å ha hørt mer om hva vi skal gjøre, gleder jeg meg bare mer og mer.Flyet vårt til Edinburgh går tiiiidlig mandag morgen, og vi har en mellomlanding i Amsterdam. Vi regner med å være fremme og sjekket inn i byen rundt tolv, og første aktivitet er Edinburgh Dungeon. For de som har vært i London og London Dungeon der, så er det litt av samme greien, hvor en opplever Skottlands mørke historie. Horror og skrekk er en liten gjenganger gjennom hele turen, og etterpå skal vi ha felles lunsj/tidlig middag på The world famous Frankenstein-restaurante. Som navnet tilsier er det Frankenstein-tema, og noe elevene på de forrige turene har syntes var veldig gøy.På tirsdagen går mesteparten av formiddagen til besøk på Queen Margaret's University og Edinburgh Castle, mens vi dagen etter skal på Camera Obscura, et sted med optiske illusjoner og slik, ut i fra læreren vår sine beskrivelser. Vi skal dessuten også på enda en skrekkpreget attraksjon, Mary King's Close, og besøke Edinburgh University.

Den siste hele dagen vår i Skottland er torsdagen, og da skal vi på to ulike museer, før vi drar på teater og ser Miss Saigon om kvelden. Fredag er det ingenting annet enn reising på planen, men vi har fritid helt til to-tiden. På formiddagen skal derfor en gjeng i klassen på high tea på Balmoral Hotel. Det er et skikkelig pent hotell, og jeg tror det blir litt av en opplevelse med high tea der.


Hele fredag ettermiddag og kveld går til reising, før vi er hjemme igjen fredag kveld. Alt i alt tror jeg det blir en helt sykt kjekk "skoleuke" hvor jeg får oppleve masse. Vi har en del fritid, så jeg har allerede begynt å se på butikker og steder worth a visit sammen med Sanne. Det er helt utrolig at det bare er tre fulle skoleuker før jeg reiser, på det som sikkert blir årets kjekkeste utenlandstur.

Ingen av bildene i innlegget er mine

1 kommentar: