fredag 17. november 2017

Morgenhelt 2017

Hvert år arrangerer Arena en Morgenhelt-kampanje, hvor de som klarer å trene 10 ganger før klokken åtte om morgenen får en kopp i premie. Kampanjen varer vanligvis fra oktober/november og ut året, og i år var startskuddet i månedsskiftet mot november. Jeg har fått Morgenhelt-koppen tre år før, de tre årene jeg har hatt mulighet til å delta, og målet mitt har selvsagt vært å få den i år også. Det målet tok det ikke så alt for lang tid å slå, og i går morges fikk jeg denne meldingen fra Arena:


Det er ikke alle øktene mine som har blitt registrert, men siden kampanjestart har jeg vært på Arena så og si hver morgen. I starten var det ganske tungt, det har regnet nesten hver morgen de siste ukene, men nå våkner jeg til tider før alarmen i det hele tatt har gått, og jeg har ingen problemer med å komme meg ut av sengen. Jeg har også funnet meg et fast treningsopplegg de forskjellige dagene, noe som gjør at jeg som regel gleder meg til å dra ned på Arena for å gjennomføre morgenøkten.Mandag: Løpegruppe På mandagene får jeg vanligvis ikke trent selv, ettersom jeg er instruktør på en løpegruppe fra 06:30-07:15. Til tider begynner vi sent på skolen, og da prøver jeg å legge inn en økt, men utenom det trener jeg sjeldent på mandager.

Tirsdager: Intervalltrening Hver tirsdag drar jeg med meg Marielle ned på trening, og vi kjører gjennom forskjellige intervaller hver uke. Jeg har et program til løpegruppene mine på mandagene, og vi følger den samme planen. Denne uken ble det derfor pyramideintervaller, 1-2-3-4-3-2-1 minutter på, hvor pausen tilsvarer halve intervall. Vi begynner tidlig, og har derfor relativt god tid til frokost og dusjing før skolen, så det hender at vi løper et par hundre meter etter vi er ferdige med intervallene også.

Onsdag: Styrketrening Onsdag er min faste styrkedag, hvor jeg kjører et helkroppsprogram jeg har funnet i Det Nye ShapeUp. Det er et veldig greit program, med øvelser jeg liker, og jeg elsker at jeg merker progresjon på hver øvelse. Før har jeg bare trent de øvelsene jeg vil der og da, uten noe spesifikt program, men nå som jeg kjører de samme øvelsene hver uke, er det lettere å merke at jeg blir sterkere. Elsk!

Torsdag: 4x4-intervaller Intervallen som jeg føler de aller fleste hater, er min favorittintervall. Etter at vi kjørte 4x4-intervaller to ganger i uken i åtte uker under et treningsprosjekt med fotballen for noen år tilbake, har det vært intervallen jeg kjører dersom jeg ikke har annet planlagt. Det kan ha noe med at det var den første intervallen jeg noen gang prøvde ut, men det er i hvert fall blitt til en av intervallene jeg kjører oftest. Etter et kondisjonsprosjekt i gymmen nå i år har dessuten 4x4 blitt en del av min faste ukesplan, og hver torsdag løper jeg den i Arenas tredemøllesal.

Fredag: CXWORX På fredag morgen går jeg på en gruppetime. Vanligvis er det Les Mills-timen CXWORX som står på planen, en time med fokus på coremuskulatur, rumpe og mage. Den er helt konge, og allerede uti første sang brenner det i magen. Jeg har elsket CX helt siden jeg prøvde den ut da jeg begynte på Arena, men nå er den timen jeg pleide å gå på flyttet til midt i jobbtiden min. For noen uker siden kom det imidlertid enda en CX-time på planen, fredag morgen, og etter det har jeg gått fast på den. I dag ble det likevel ikke CX og magetrening på meg, ettersom instruktøren var borte. I stedet steppet en av yoga-instruktørene på Klepp inn, og kjørte morgenyoga med oss. Jeg prøvde yoga for første gang for to uker siden, så det var absolutt ikke dumt det. Det ble med andre ord en rolig og deilig start på dagen.

- Lørdagene og søndagene åpner ikke Arena før 9 og 11, og derfor inngår ikke de i Morgenhelt.Selv om jeg nå har fått Morgenhelt 2017-koppen, kommer jeg selvsagt til å fortsette å trene om morgenen. Det er en fantastisk start på dagen, og gjør at jeg, slik som i dag, kan presse inn enda en økt på ettermiddagen. I dag har jeg vært vikar på fredags-Griten, og kjørte program #23 for første gang. For et program, og for min del den beste måten å avslutte uken på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar