søndag 22. oktober 2017

Pushwagner i Stavanger

Forrige lørdag var det nyåpning av Muségaten, som siden julen 2015 har vært stengt på grunn av anleggsarbeid. Det var storslått åpning med grillmat, kake, ansiktsmaling, hårfletting og blomsterdekorasjon, og i Galleri Muségaten var dessuten Pushwagner til stede. Frem til 5. november stilles flere av Pushwagners trykk stilles ut i Muségaten, og i forrige uke var han selv tilstede for signering av plakater og for å snakke om utstillingen. Den dagen jobbet dessverre jeg, men i går formiddag fikk jeg i hvert fall anledning til å se utstillingen sammen med Henrik.

Pushwagner er kunstnernavnet til Terje Brofos, og han er en av Norges mestselgende kunstnere. Han første utstilling var i 1980, men det største, og internasjonale, gjennombruddet kom først i 2008. Mitt første møte med Pushwagners kunst var høsten i VG1, da vi jobbet med bildeanalyse. Pushwagners "Kings Cross" var et av bildene vi kunne analysere i en innleveringsoppgave, og selv om jeg ikke valgte å analysere bildet da, ble jeg utrolig fascinert av det. Ellers preger Pushwagners verk et av skurene på Tjuvholmen i Oslo, hvor det dessuten er en Tuftepark, som jeg har sett avbildet på flere Instagram-kontoer.
Nå utstilles flere av Pushwagners verk ut i Galleri Muségaten, som ligger ved Tors Rammeverksted, og utstillingen inneholder et bredt utvalg av både grafiske blad, håndkolorerte trykk og malerier, med både eldre og nye trykk. Det vises også to originalmalerier av Pushwagner på lerret, og til sammen er det 29 verk i utstillingen.


Galleri Muségaten er relativt nytt i forhold til Tors Rammeverksted, som det deler bygg med, og med anleggsarbeid i nesten to år har ikke galleriet vært så alt for mye besøkt. Forrige lørdag var det derimot omtrent 2500 mennesker på gjenåpningen av gaten, og det var visst kø for å komme inn på utstillingen. - Ikke så rart, med tanke på at Pushwagner selv også var til stede. Jeg har ikke visst om galleriet jeg heller, men nå gleder jeg meg veldig til å følge med på videre utstillinger. Jeg bar elsker at flere av Stavangers gallerier har gratis inngang, aha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar