fredag 27. oktober 2017

Fredags-Grit

Helt siden jeg begynte på Arena har jeg trent fast hver fredag, og begynt helgen med en dobbel Grit-time. Nå er jeg jo selv instruktør i nettopp Grit, og selv om fredags-timen ikke er "min" time, er jeg der nesten hver uke. Selv om jeg ikke er fast instruktør, min ukentlige Grit-time er lørdag klokken 15, er jeg til tider vikar, som i dag.Grit er en av gruppetimene Arena tilbyr, og det er en av Les Mills sine treningsprogrammer. Les Mills distribuerer flere av våre programmer, deriblant BodyPump, BodyAttack, BodyCombat og BodyBalance. Timene er forhåndskoreograferte til musikk av treningsspesialister, og får å bli instruktør er en nødt til å bestå grunnkurs, sertifisering og dessuten holde seg oppdatert med nye programmer. Les Mills Grit er en 30 minutters HIIT-økt (high intensity interval training), hvor en øker fart og uthodenhet, forbrenner maksimalt med kalorier, setter stoffskiftet i gang, og forbedrer hjertet og lungens evne til å levere oksygenrikt blod til musklene og dessuten også musklenes evne til å bruke oksygenet for å produsere energi. Det finnes tre ulike Grit-programmer, cardio, plyo og strength, hvor en i cardio trener kondisjon med kroppsvekstsøvelser, i plyo styrke og spenst med vekter og stepkasse og i strength hovedsakelig styrke med stang og vekter.

I dag sto det strength og cardio på planen. Vi har alltid strength med på de doble Grit-øktene, mens vi bytter mellom cardio og plyo. Jeg er spesielt glad i cardio, det har jeg vært siden jeg begynte med Grit for flere år siden. Den gang var programmene helt annerledes, med løping og kryping frem og tilbake i salen, mens det nå er mest trening på samme sted. Masse burpees, hopping og andre kjekke øvelser. I dag var det derimot en litt spesiell time. Da Henrik og jeg ankom Stadionparken var det nemlig helt mørkt. Jeg var ganske sikker på at det var noe Halloween-stemning-greier, ettersom denne helgen er Halloween-helgen, men neida, strømbrudd i området og kun nødlys som lyste opp. Også på Arena var strømmen borte, og jeg forberedte meg på å kjøre time i mørket med mobil som lydkilde. Marielle løp imidlertid hjem til en kompis som bor i nærheten og hentet trådløs høyttaler, og i det timen skulle begynne, et par minutter forsinket, så kom strømmen tilbake, aha.
Allerede i morgen er det en ny økt med Grit, men da er det en mixtime. Først og fremst skal jeg kose meg hjemme med Henrik, og bare slappe av frem til neste økt. Vi skal nyte fredagen til det fulleste, med Netflix, te og god mat. ♥
-->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar