fredag 4. august 2017

The Alchemist - Vermont

Lokal tid: 20:56

En av grunnene til at vi dro opp til Vermont, er at i Stowe, som forøvrig er langt ute på landet, er hjemsted til et av verdens beste øl. Pappa, ølentusiast som han er, ønsket gjerne å besøke bryggeriet, og dessuten smake det kjente ølet. Bryggeriet, som heter The Alchemist, er et familiebryggeri som har spesialisert seg innen IPA - pappas favorittype.
Det spesielle og verdenskjente ølet heter Heady Topper, og noe av det spesielle med det er at det kun selges i Vermont. Dessuten kan en kun kjøpe en viss mengde av det. Pappa har ønsket å smake dette i flere år, men vi har aldri tenkt at vi noen gang skulle dra til Vermont. Da vi tidligere i år fant ut at vi likevel skulle kjøre rundt i New England, bestemte vi oss for å ta med Vermont på turen, i hovedsak for å få tak i Heady Topper.
The Alchemist Brewery lå bare et lite steinkast fra hotellet vårt, og vi kjørte innom før vi sjekket inn på hotellet. Her fikk pappa smaksprøver på tre av bryggeriets øl - inkludert Heady -, i tillegg til å kjøpe noen pakker selv. Heady Topper var de utsolgt for for dagen, men han fikk kjøpt med seg en t-skjorte og et glass som suvenir.
Til tross for at skal litt til å få tak i The Alchemist i resten av verden, var ølet så og si å finne i hver eneste bar og butikk i Stowe. Under innsjekk til hotellet fortalte pappa om at han hadde fått smakt Heady, som han kunne bekrefte var et av de beste han har smakt, og fikk da fortalt at til og med i hotellbaren var det mulig å få kjøpt en boks. Ellers fant han en pakke i en av butikkene i byen (landsbyen?), så Vermont-besøket ble absolutt vellykket.


Personlig er jeg ikke så veldig glad i øl - og her i USA har jeg ikke lov til å drikke uansett - men jeg måtte jo smake litt av verdens beste øl jeg også. - På hotellrommet, vel å merke. Jeg kan ikke si det var så mye bedre enn annet øl, men pappa var her veldig, veldig uenig...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar