tirsdag 29. august 2017

Sølvberget Galleri: Kjell Pahr-Iversen

Det er nærmest blitt tradisjon at Tonje og jeg drar sammen på de forskjellige utstillingene Stavanger Kulturhus Sølvberget viser ut i galleriet sitt, og da måtte vi selvsagt besøke årets sommerutstilling sammen også. Utstillingen, som er en jubileumsutstilling av Kjell Pahr-Iversens bilder, skulle egentlig være ferdig tidligere i august, men vi var heldige og den ble forlenget frem til søndag. Lykke!


Jeg har ikke egentlig hørt om Pahr-Iversen før, selv om har har vært en av Stavangers mest fremtredende og markante kunstnere i 60 år, men det er liksom noe av det kjekke med utstillingene på Sølvberget. Jeg får et innblikk i forskjellige kunstnere, gjerne fra Stavanger, og det helt gratis. Nå skal dessuten jubileet hans markeres med flere aktiviteter på Sølvberget i høst, og da er det veldig interessant å først få se bildene hans.De aller fleste maleriene var oljemaleri på lerret, med et par fargeblyant-tegninger innimellom, og de var alle veldig fargerike og friske. Personlig ville jeg nok aldri hatt et slikt maleri hengt i stuen - det hadde jeg ikke hatt råd til heller, maleriene som var til salgs kostet nærmere 50 000 kroner - men å se dem på utstilling var riktignok fantastisk. Utrolig spesielt og litt rotete, men samtidig på en behagelig måte.

Pahr-Iversen-utstillingen er altså åpen til og med 3. september, og jeg vil absolutt anbefale de som har anledning til å ta seg en tur innom før det. Utstillingen er åpen for alle, og ligger midt i Stavanger sentrum. En perfekt mulighet til å lære litt mer om Stavangers kunsthistorie, og ellers nyte fantastisk flott kunst. Mer informasjon kan finnes på nettsiden til Stavanger Kulturhus.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar