tirsdag 29. august 2017

Skolevalget 2017: Valgtorg og debatt

I anledning Stortingsvalg i år, arrangeres det også skolevalg på de forskjellige videregående skolene i landet. Det betyr at det blir arrangert debatt mellom ungdomspartiene, i tillegg til valgtorg med stands. Henrik og resten av Unge Høyre (- forøvrig også de andre partiene) har vært skikkelig aktive med både morgenaksjoner med utdeling av boller og nattaksjoner natt til søndag, i tillegg til stands i sentrum på ettermiddagene og på skolevalg tidligere på dagen. Alt i alt har det vært noen travle uker, og i dag var det endelig Stavanger Katedralskole sin tur til å få besøk av partiene.Jeg er medlem av Unge Høyre, og har vært det siden forrige valg for to år siden, men selv har jeg ikke blitt med på hverken stands eller aksjoner, heh. Likevel ble jeg overtalt til å bli med på stand på Katedralskolen, ettersom jeg går der selv og kom til å være tilstede uansett. Det var en ganske stor gjeng fra UH som stilte opp for å male skolen blå, og vi hadde blant annet med oss bannere, solkrem (unngå å bli rød i sommer ;)), powebanks og Solberg-saft. - Og dessuten masse god politikk!
Skolevalget ble holdt i gymsalen på Bergeland VGS, og begynte med valgtorg. Det betyr at elevene hadde mulighet til å gå rundt å snakke med de forskjellige representantene fra ungdomspartiene, og dessuten få brosjyrer og informasjon om politikken deres.Etterhvert begynte debatten mellom partiene, og leder i Stavanger Unge Høyre, Else, stilte for oss. Om jeg ikke husker helt feil var hovedtemaene miljø- og skolepolitikk, og det var masse engasjement fra publikum.


Det var ikke lagt opp til å stemme i dag, men på fredag stemmer (forhåpentligvis) hele skolen ved valget. Personlig synes jeg det er greit at debatt og valg er separert, det gir tross alt bedre tid til å sette seg inn i de forskjellige partiene og deres poltikk. Selv skal jeg - surprise, surprise, stemme Høyre, og jeg gleder meg veldig til å se resultatene fra hele skolevalget. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar