mandag 7. august 2017

Maine Lobster festival

Lokal tid: 22:50

I går morges sto vi opp tidlig, og etter frokost her "hjemme" dro vi rett til Rockland, hvor Maine Lobster Festival arrangeres denne helgen. Festivalen, som er en matfestival med fokus på hummer, begynte i dag med en stor parade, som vi tenkte det ville være kult å få med oss.Paraden åpnet med marinen, etterfulgt av flere forskjellige korps, lag og grupper. Her snakker vi politikere, brannvesen, lokale "prinsesser" og idrettslag. Et slags folketog, slik som vi har på 17. mai, bare med en noe lavere standard. Dessuten kastet alle de forskjellige gruppene, foruten marinen og militæret, godteri til barna som sto rundt, og det var helt vanlig at barna hadde meg seg store poser for å samle alt godteriet i. Litt slik som Halloween, bare noe mer harry...Paraden varte litt i overkant lenge, og mot slutten var det mye av det samme som gikk igjen. Da vi endelig kom oss til det "skikkelige" festivalområdet nærmet klokken seg halv tolv, og det var allerede masse mennesker. Lørdag var dag to av hummerfestivalen, men for oss første dag. Derfor brukte vi en del tid på å gå gjennom området og de forskjellige matbodene, før vi begynte på  hummeren.

"Where are you from?" - Plasser en pin på verdenskartet (eller USA- og Maine-kartet)


Det fant vi ut søndag morgen!Hummerfestivalen i Maine er kanskje et av få steder i verden hvor en bokstavelig talt kan fråtse i hummer til en ganske grei pris. Familien delte på tre hummer i løpet av dagen, i tillegg til at jeg hadde en baguette med hummer og majones, og det kostet oss mindre enn én hummerrett kostet da jeg fartet rundt i Europa i juli. Dog var ikke hummerene like store som de vi har i Norge, og de hadde mye mer saltvann i seg.
En annen ulikhet mellom hummer i Norge og Maine er at her virker det som om de verken opererer med minstemål eller begrenset fisking. Det blir fisket hummer hele året, men likevel øker bestanden år etter år.Resten av dagen i Maine gikk til å gå rundt i byen, kafébesøk og litt boktitting. Jeg bare e-l-s-k-e-r uavhengige bokhandler, og hvordan viben så ofte er bedre der enn hos kjeder! Vi ble i Rockland til klokken fire, ettersom vi da kunne hente deltakernummer og t-skjorter til løpet dagen etter. Ellers ble kvelden brukt på restaurant, men ettersom jeg ikke var helt i form, ble det et nokså kort besøk, før vi tok turen tilbake til Airbnben.

Maine var absolutt en veldig kjekk stat, selv om været ikke var det aller beste. Det var ganske kjølig, regnet og tåkete, men en interessant stat likevel. Vi fikk flere anbefalinger til steder å oppleve siste dagen, men da var det litt knapt med tid. Dermed fikk vi kanskje ikke opplevd hele Maine, selv om vi likte oss i Rockland på Maine Lobster Festival.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar