søndag 13. august 2017

American Museum of Natural History

Lokal tid: 24:08

Lørdag, og sommerferien begynner å nærme seg slutten. I dag var det egentlig meldt regn, og i den anledning plukket vi ut dagen i dag som museumsdag. Etter X antall dager med shopping, skulle vi gjøre noe litt annet, og guttene ønsket å gå på museum. Vi skulle egentlig besøke et i Boston også, men da det ble et par dager mindre der, så ble det nedprioritert. Her i New York hadde vi to forskjellige museumsvalg, jeg elsker kunstmuseum og ville besøke Museum of Modern Art, mens alle andre stemte for American Museum of Natural History.


Selv om jeg har hintet til MoMa og kunstmuseum i Boston hele turen, var Natural History absolutt ikke galt det heller. Her er det jo tross alt dinosaurskjelett og mumier. Vi dro til museet ganske tidlig på formiddagen, etter en liten joggetur i Central Park, og var kjempeheldige med tanke på billettkø. Vi måtte stå litt i sikkerhetskontroll og veskesjekk, men både det og kjøp av billetter gikk overraskende fort, - i hvert fall i forhold til køene da vi dro ut senere på dagen.


De første utstillingene var av pattedyr i de forskjellige kontinentene; glassmonter med utstoppede dyr. Her skal jeg være helt ærlig; disse rommene gikk vi fort gjennom. Å gå på museum kan bli kjedelig i lengden, og da føler i hvert fall jeg det å se utstoppede dyr en kan se i virkeligheten i naturen, blir litt som å kaste bort tid. De neste rommene brukte vi derimot god tid inni, de handlet nemlig om urfolk og hvordan forskjellige befolkninger levde for mange hundre år siden. - Visste dere at diverse stammefolk i Sør-Amerika brukte å forgifte deler av elver for å få fiskene til å svømme opp til vannoverflaten? De brukte gift fra planter, en type gift som påvirket gjellene, men ikke ødela fiskens "kjøtt". En døende fisk svømmer oppover, og hele stammen var med på å fange fisken.
Etter å ha gått gjennom urbefolkninger i Sør-Amerika, Afrika, Australia, Stillehavsøyene og Nord-Amerika, kom vi til den delen av museet jeg tror Sindre gledet seg mest til å se; dinosaurskjelett. En stor del av Museum of Natural History er fylt med skjelett av utdødde dyr, og vi fikk se forhistorisk hjort og elg, i tillegg til dinosaurene.
Vi gikk rundt på museet i et par timer, før vi følte oss ferdige. Vi tok ingen ekstra-utstillinger, - det var mulig å betale og bestille billetter til mumie-utstilling og verdensrommet, men vi gikk bare rundt i den ordinære delen. Det synes jeg var mer enn nok, for det var hele tre etasjer med informasjon! For å oppsummere: skal dere til New York og ønsker å gjøre litt mer enn "vanlig" sightseeing og shopping, besøk American Museum of Natural History!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar