torsdag 6. juli 2017

Santorini: Thira

Etter noen timer på stranden, ble vi altså kjørt opp til Thira, en av Santorinis øyer. Jeg hadde egentlig håpet på Oia, ettersom det er der de fleste Instagram-postene fra Santorini er fra, men Thira viste seg å være en utrolig vakker by det også. Hvite hus og fin utsikt preget byen, og når en kom seg litt bort fra folkemengdene, var det helt fantastisk.
Vi begynte med å spise en liten lunsj, på en av restaurantene like ved kanten av krateret. Den utsikten, kombinert med god mat og godt selskap.Etter lunsj gikk Henrik og jeg litt for oss selv. Vi ønsket å komme oss litt bort fra sentrum, hvor det for øvrig var masser av små butikker, kjøpesentre og caféer. Vi fulgte stien oppover, og etterhvert som det minsket av mennesker, ble omgivelsene vakrere og vakrere. Kritthvite hus, utsikt til både Oia og Thira, i tillegg til cruiseskipene nede på sjøen.


Stien viste seg å faktisk føre helt til Oia også. Det var dessverre en over 9 kilometers gåtur, og ettersom vi var noe begrenset med tanke på tid, fikk vi ikke tid til akkurat det. Vi gikk heller langs "toppen", kjøpte oss is og bare nøt utsikten, før vi tok turen nedover mot havnen.Det går gondoler opp og ned fra byen, og vi fikk billett til det gjennom turen, men etter å ha sett den nærmest gatelange køen, droppet vi det, og tok heller trappene. Jeg mener det var om lag 500 trappetrinn over 300 høydemeter, fullt med esler og hester som gikk opp og ned med turister på ryggen. Vi gikk likevel alle trappene ned, og er nå tilbake på cruiset. På tapetet står det nå en liten treningstur, forhåpentligvis oppe på soldekket, hvor det er løpebane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar