torsdag 13. juli 2017

Fjåge i Vågen

Gårsdagen ble lang, men samtidig veldig bra. Etter å ha reist fra Roma klokken ti om morgenen, med en mellomlanding i Amsterdam, ankom vi Stavanger nærmere seks på ettermiddagen. Etter en kjapp middag hjemme, dro familien til byen for å se Ingenting spille i Vågen, under Fjåge i Vågen. Både mamma og pappa er begge glad i bandet, som stort sett er rølp dog med "aktuelle" sanger. Pappa ønsket spesielt at jeg skulle få oppleve de lokale heltene fra de siste 20-25 årene live, ettersom de er en del av Rogalands musikkhistorie.

Rogaland Avis' bilde fra konserten

Fjåge i Vågen arrangeres for andre år på rad, midt i Stavanger sentrum. Hver onsdag (og noen torsdager) fremover i juli settes det opp en scene vendt mot barene i Vågen, hvor det blir livemusikk. I hovedsak er det arrangert av utestedene langs Vågen, og Beverly-eier Øivind Ekeland, men også byens restauranter har kastet seg på med stands og laget til en liten food court. Til tross for at været ikke er helt på topp her i Stavanger, er det kjekt og ikke minst viktig at det foregår ting i sentrum nå om sommeren, og det ble åpnet for å bruke scenen til utendørs kino og yoga, dersom noen meldte seg. Initiativ har det i hvert fall ikke til nå vært så mye av, men livekonserter blir i hvert fall arrangert nå i sommer.

Til nå har Vestlandsfanden og Leif & Kompisane spilt, i hvert fall som jeg har fått med meg, og i går sto altså Ingenting på tapetet. Sant skal sies, det er ikke akkurat musikk jeg selv hører på, men jeg har så og si vokst opp med 4 mann og allsang i bilen med pappa. Mye av Ingentings musikk er likevel ganske moro - trolig enda mer moro i et mørkt lokale med litt alkohol, slik som mamma og pappa har opplevd dem før. Sangene er dessuten lette å relatere seg til, aha, "naboen har party - han spele dårlige musikk", og samtlige som var tilstede i Vågen i går kveld virket å kunne alle sangene. God stemning og ikke minst bra initiativ, og det var absolutt en kjekk kveld.


Imidlertid fikk vi hverken plass ved noen av utestedene, og jeg var sliten og trøtt fra en dag med reising. Vi ble derfor ikke så alt for lenge, og dro etter et par sanger. Neste uke er det Gladmatfestivalen i byen, og da blir det ingen konsert, men torsdag 27. juli braker det løs igjen, med 3 Busserulls.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar