torsdag 12. januar 2017

The Breakfast Club

Hvert år setter Konsgårds skoleteater, Iduns Julekomedie, opp en oppsetning. Skoleteater ble stiftet i 1886, er Norges eldste amatørteater og har som oftest premie i løpet av januar. I fjor ble det satt opp Obstfelders De Røde Dråber, på grunn av jubileumet, mens i år settes The Breakfast Club opp.


The Breakfast Club er en amerikansk dramakomedie fra 1985, og handler om fem skoleelever, alle med forskjellig bakgrunn, som må tilbringe en lørdag på skolen som straff. Vi møter typiske high school-stereotyper som pøbelen, nerden, idrettsstjernen, den pene og den alternative, alle samlet på ett sted. Iduns Julekomedie har fornorsket handlingen, som her finner sted nettopp på Stavanger Katedralskole. Det er et stykke om kommunikasjonsproblemer, sorg, ensomhet, glede og galskap, og vil bli den 130ende julekomedien i alt.Stykket hadde premiere på fredag, og skulle spille i en uke, med siste forestilling i morgen. I midlertid ble det endring i planene etter knallgod respons både fra presse og publikum, og stykket spilles i stedet ut helgen, med siste forestilling søndag klokken fire. Jeg for min del så stykket sammen med Tonje i går, og begge to fikk oss en god latter. Utrolig morsomt, spesielt ettersom stykket var "personalisert" og satt til nettopp her på Kongsgård.


Billetter til Iduns Julekomedie kan bestilles på idun.billett@gmail.com, og koster 100 kr for barn/elev og 150 for voksne. Det spilles klokken seks i morgen og fire både lørdag og søndag, og jeg anbefaler alle å ta turen innom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar