tirsdag 20. desember 2016

Iduns Julekomedie 2017

Nå nærmer det seg jul, og det nye året får en utrolig kjekk start. 6. januar er det nemlig premiere på skoleteateret vårt, Iduns Julekomedie, sin oppsetning. Skoleteateret, som for øvrig er et av Norges eldste amatørteatre, ble stiftet i 1886, og hver januar settes det opp en forestilling. I år setter "vi" opp The Breakfast Club, med Vegar Hoel som regissør.

The Breakfast Club er en amerikansk dramakomedie fra 1985, og handler om fem skoleelever, alle med forskjellig bakgrunn, som må tilbringe en lørdag på skolen som straff. Vi møter typiske high school-stereotyper som pøbelen, nerden, idrettsstjernen, den pene og den alternative, alle samlet på ett sted. Iduns Julekomedie har fornorsket handlingen, som her finner sted nettopp på Stavanger Katedralskole. Det er et stykke om kommunikasjonsproblemer, sorg, ensomhet, glede og galskap, og vil bli den 130ende julekomedien i alt.

Jeg er ikke med i stykket selv, men er leder for en av gruppene som er med på å sette opp stykket. Heidi og jeg er sammen gruppeleder for mediagruppen, som har som ansvar å promotere stykket. Utrolig moro og lærerikt, men samtidig også litt travelt med en del å gjøre, i hvert fall nå som stykket er så fort etter juleferien.


Mens vi snakker om jul; billettsalget til The Breakfast Club er nå i gang, og ser du etter en julegave til den som har alt, er dette et helt supert alternativ! Premieren er 6. januar, og stykket spilles hver kveld til og med 13. januar (i hverdager klokken 18:00 og i helger 16:00). Billetter kan bestilles på idun.billett@gmail.com, og koster 100 kr for barn/elev og 150 for voksne. Jeg gleder meg i hvert fall en hel del til å se julekomedien, og ikke minst til premierefesten, hvor nærmest hele skolen kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar