lørdag 6. august 2016

Viking - Arsenal

I går kveld møtte Viking Arsenal her i Stavanger. Jeg heier både på Arsenal og Viking, og var supergira. Resten av familien fikk møte spillerne under ankomst torsdag ettermiddag, mens jeg var på jobb, noe som førte til at hele gjengen stilte i signerte Arsenal-drakter. For å vise at vi heiet på Viking også, hadde vi på oss Viking-skjerf og "kampskjerfet" med både Viking og Arsenal på i tillegg.

Kampen begynte halv ni, men vi stilte en god stund før for å få med oss hele oppvarmingen. Det var mange som stilte opp flere timer før, og stadion var allerede folksom da spillerne kom ut på banen. Viking Stadion var faktisk tilnærmet full da kampen startet, og det er første gang på maaaange år jeg har sett såpass mange folk på kamp.


I første omgang spilte Viking relativt greit og brukbart. De begynte med et ganske sterkt lag, med spillerne vi vanligvis ser i Tippeligaen. Arsenal-spillerne hadde likevel et mye høyere tempo, og fikk flere store sjanser. Iven Austbø, som startet i mål, synes jeg spilte veldig bra, og han reddet flere av The Gunners' skudd. Ikke en gang Santi Cazorlas straffe gikk inn, fem minutter etter kampstart. Arsenal scoret bare ett mål, og det sto 0-1 til pause.
I pausen gjorde Viking og Jonevret hele ni bytter, inkludert keeper. Viking skal spille kamp igjen allerede på søndag, og dermed ble de fleste faste byttet ut til fordel for unggutter. Da raknet det helt. Nivået var for høyt og det gikk alt for, alt for raskt. Mål etter mål gikk inn, og etter nitti minutter var stillingen 0-8. Ganske flaut og en nedtur for Viking. Treneren til Viking, Jonevret, sier selv at laget fikk lite sportslig igjen for kampen, men heldigvis hjalp det på økonomien (fra Aftenbladets artikkel om kampen).Kampen var, selv om Viking ble overkjørte, en veldig stor opplevelse. Å få se favorittlaget i Premier League på en såpass liten arena, og det på første rad, var helt fantastisk. Det eneste negative var at det var flere uten tilknytning til Stavanger på kampen. I seg selv er jo dette forståelig, Arsenal skal ikke spille andre kamper i Norge, men det førte til noe negativ stemning. Det var mye buing på de lokale spillerne, både under opprop og kamp, og det er ikke noe gøy. Viking var tross alt underdogs som i utgangspunktet holder et så vesentlig lavere nivå synes jeg blir litt ufint, spesielt med tanke på at det var en treningskamp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar