mandag 18. juli 2016

Sharkfishing

Lokal tid: 21:33

Klokken nærmer seg fire om morgenen, og allerede er jeg oppe og går. Eller, jeg prøver i hvert fall. Hele Texas-gjengen er klare til å dra på haifiske før klokken slår halv fem, og vi setter av gårde mot kysten.

Det nærmer seg akseptabel stå-opp tid når vi kommer til kysten. Klokken er seks og vi har møtt opp med Mary Jos bror, Bob. Han skal, slik som i fjor, ta oss med ut på havet.

Hele dagen i dag har blitt tilbragt ute på sjøen, på haifiske. Vi sto opp før fuglene, og var allerede ute i båten da solen begynte å komme opp. Vi dro langt ut og prøvde flere steder før vi fikk napp på kroken. Vi prøvde å følge etter rekebåter, hvor vi fikk masse hai i fjor, men i dag var det bare delfiner å se. Veldig, veldig mange delfiner. Delfinene svømte rundt båten hele tiden, men de kom dessverre ikke så nært at vi fikk røre dem.

Etter et par timer fikk vi dagens første napp, en relativt stor hai. Vi sleit veldig med å få den opp, og da den var like ved vannoverflaten kom den borti noe i båten og linen røk. Videre tok det laaaang tid før vi så noe annet enn delfiner. Det var varmt og mye bølger, en kombinasjon som fikk meg til å bli riktig så båtsyk.
Vi fikk heldigvis enda en fangst før vi måtte snu og dra hjemover på grunn av kvalmen min. Enda en hai beit på kroken og vi (les: guttene) klarte å få den opp i båten slik at vi fikk bilder med den.
Alt i alt besto dagen av syv timers sjøsjuke. Det var imidlertid absolutt verdt det, for selv om det ble lite hai, fikk vi sett massemasse delfiner. Haifiske er en helt utrolig opplevelse, og jeg er så heldig som har fått opplevd det to år på rad!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar