mandag 23. mai 2016

Stem på nettet

I dag er det supermandag i flere kommuner i Norge, hvor det har blitt stemt om sammenslåing mellom nabokommuner. Her i Stavanger skal det ikke avgjøres før 30. mai, men jeg har likevel avlagt min stemme allerede.

Jeg bor i Stavanger Kommune, og her omhandler valget spørsmål om innbyggerne i kommunen er interesserte i sammenslåingsspørsmål med andre kommuner, og om vi er interesserte i å slå oss sammen med Sola og Sandnes.

Selv om valgdagen ikke er her enda, kan du forhåndsstemme allerede nå. Det er også, dersom en bor i Stavanger eller Sola, mulig å stemme uten å bevege seg ut av huset. Kommunene har nemlig åpnet for stemming på nett. Det har jeg gjort i dag, og det var lekende lett! En måtte bare logge inn med MinID, for å så trykke seg inn på de to spørsmålene og avgi sin stemme.


Dersom du ikke har bestemt deg for hva du skal stemme enda, er det den kommende uken flere debatter om temaet. For eksempel arrangerer Stavanger Aftenblad folkemøte på onsdag i Stavanger Konserthus, Sandnes Høyre har presentasjon av prinsippdokumentet Sandnes, Sola og Stavanger skal stemme om og debatt på Bådeog samme dag og Sandnes Unge Bystyre holder debatt om sammenslåingen på Sandnes bibliotek på torsdag. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar