søndag 29. mai 2016

7-Nutsturen 2016

Selv om vi ikke fikk så alt for mye søvn natt til i dag, sto hele jentegjengen opp like etter syv. Etter en god frokost tok vi bussen inn til Sandnes Sentrum, og bare minutter etter ni var turen igang.Vi begynte med å gå ut av sentrum og mot Hana-trappene. Derfra dro vi opp til Ulvanuten, en liten topp på rett over 160 meter over havet. Tempoet var ganske bra, og jeg var skråsikker på at vi kom til å k-n-u-s-e tidsgrensen på ni timer. Slik ble det imidlertid ikke. De neste toppene, - Vassfjellet, Mattirudla, Bjørndalsfjellet, Fjogstadnuten og Dalsnuten -, var betydelig mye høyere, og alle var rundt 300 meter høye. De var ikke bare høye, men også helt utrolig bratte. Det kjentes både i rumpe, legger og lår, men md utsiktene vi fikk på toppene var det absolutt verdt det.

Siste topp, Kollirudla, var en fin avslutning på turen, spesielt ettersom vi fikk et godt stykke med flatt terreng før nuten. Mot slutten begynte det å regne, noe som motiverte oss enda mer til å komme i mål. Likevel var vi allerede gjennomvåte av svette etter flere timer i sol og varme, så regn var ikke helt feil heller.

Vi kom i mål litt etter halv seks, og da hadde vi vært ute i åtte timer og femten minutter. Selv om det tok mye lengre tid enn først antatt, synes jeg ikke det er så alt for gale når en ser på de høydene vi besteg. Løypen var "bare" på 18 kilometer, men med pauser og gåing i fjell ble det ganske tungt! Vi fikk massevis av frisk luft, og en helt fantastisk opplevelse. Å gå på tur i fjellet er faktisk innmari gøy, og jeg satser på å få med meg enda flere turer før årets sesong er over! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar