lørdag 9. april 2016

Eddie the Eagle

Jeg var på kino med Heidi tidlig i mars, og da så vi reklame for filmen Eddie the Eagle. Traileren så skikkelig morsom ut, så vi bestemte oss for å se den når den kom ut. Vi tenkte egentlig å se den i påskeferien, men siden det ikke ble noe av, tok vi med oss Sofie, Marie og Tonje for å se den i dag.


Filmen er basert på livet til Eddie "The Eagle" Edwards, som var Storbritannias første deltaker i skihopping i OL. Han hadde ingen hopperfaring, men sammen med en opprørsk trener og er urokkelig tro på seg selv, kvalifiserte Eddie seg til både VM i Oberstdorf i '87 og OL i Calgary i '88. Han var aldri en typisk skihopper, han startet hoppkarrieren i sen alder, fikk ingen støtte fra det britiske skiforbundet, var 10 kg tyngre enn gjennomsnittet, og var dessuten plaget av briller som dugget. Likevel ble han den mest kjente skihopperen i britisk historie, selv om det ble som "verdens dårligste hopper". Historien hans "spiller" også på den genuine sportsånden: det gjelder ikke å vinne, men å delta.


Historien var veldig fin, og både jeg og de andre felte et par tårer mot slutten. Samtidig var filmen skikkelig morsom, og en garantert feelgood-film.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar