lørdag 26. mars 2016

Påskefeiring på Sæli

Hver langfredag er det påskefeiring på ei øy rett utenfor Korshamn. Flere familier fra lokalmiljøet og hyttefeltene samles for å koke egg, grille og delta i påskequiz.

Vi var for første gang med på feiringen i 2013. Da vant vi faktisk quizen, og dro hjem med ei diger skål godteri og chips. Vårt andre år, som var i fjor, gikk ikke like bra, og vi kom bare på tredjeplass på quizen. Grunnen til at det ikke gikk like bra, kan være fordi da var det, i motsetning til forrige gang, ikke lov å bruke internett... I år var vi skikkelig gira på å ta med premien hjem igjen, spesielt siden vinnerlaget i år var samlet. Vi har nemlig besøk av noen familievenner, som også var med oss tilbake i 2013.

I år var vi skikkelig heldige med været, og det var strålende sol. Det hadde sikkert vært ganske varmt også, hadde det ikke vært så mye vind. Til tross for vind, fikk vi igang bål og grillet både pølser og kokt påskeegg. For familien min var det likevel quizen som var viktigst, og vi løp avgårde med en gang svar-arkene ble delt ut.
Vi klarte oss relativt godt på de første kategoriene, men da vi kom til lokale nyheter og TV for de minste gikk det ikke like bra. Vi klarte også, utrolig og flaut nok, å få én feil på fotball-kategorien. Der skulle en skrive hvilke lag som tilhørte draktene. Der var det nemlig en rosa drakt, og siden Songdal er det eneste Tippeliga-laget som vi kunne huske med rosa drakter, skreiv vi det. - Det til tross for at pappa var skråsikker på at Sogndal ikke hadde Legea-drakter. Det viste seg å være riktig, for den rosa drakten var nemlig ikke Songdals, men en drakt Follo brukte som et veldedighetsstunt.


På grunn av litt for mange feil, ble det ikke noen seier på oss i år heller. Dette er imidlertid det andre året uten (ge)vinst, så nå har vi lært oss at vi må lese oss opp på barne-TV og lokale nyheter noen uker i forkant. Med mindre vi reiser til utlandet neste år, skal vi nemlig vinne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar