mandag 25. januar 2016

Et Dukkehjem

Jeg var på teateret for første gang på flere år rett før jul, og det var skikkelig gøy. Da så Heidi og jeg A Christmas for Carol, en litt moderne versjon av Dickens A Christmas Carol. Nå setter Rogaland Teater opp et nytt stykke, Et Dukkehjem av Henrik Ibsen, og Heidi og jeg har allerede skaffet oss billetter.

Et dukkehjem er et av de mest spilte teaterstykkene i verden. Kanskje fordi Ibsen forstår virkelige mennesker. Han kjenner vår væremåte og våre tanker. Nå har regissør Audny Chris Holsen gitt seg i kast med Et dukkehjem og tatt Nora og Thorvald Helmer inn i det 21. århundre.

Det har blitt et psykologisk drama om liv bygget på falske illusjoner og livsløgner. I ekteparet Nora og Thorvalds «dukkehjem» hersker det tilsynelatende idyll. Men det finnes mange mørkerom knyttet til familien Helmer og spørsmålet er hvem kan man stole på når hemmeligheter begynner å presse seg opp mot overflaten?  Et dukkehjem handler om menneskers ubevissthet og roller vi spiller for hverandre. Det er en fortelling om parforhold og enkeltmennesker, om familien og mangelen på en.

Når man begynner å skjønne hvordan ting henger sammen, kommer den fine, djevelske følelsen som kjennetegner det psykologiske dramaet. (Om stykket fra Rogaland Teaters nettside)Vi skal se stykket 5. februar, dagen før Heidis bursdag, og det blir derfor en liten minifeiring av dagen hennes.

Jeg har ikke lest Et Dukkehjem enda, men jeg vet sånn halvveis hva stykket handler om. Kanskje jeg får tid til å lese stykket før vi ser det, men jeg får se. Jeg gleder meg i hvert fall skikkelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar