lørdag 26. desember 2015

Hummermiddag

For vår del endte årets hummersesong med totalt 42 hummer, men 24 av dem måtte tilbake på sjøen med rogn, eller fordi de var for små. Vi satt dermed igjen med 18 hummer, syv flere enn fjorårets sesong, og hele 12 flere enn de 6 vi fikk året før det. I fjor klarte vi faktisk ikke spise opp de elleve hummerne en gang, og vi ga de to siste til Mary Jo, Rick og Parker.

I år begynte vi å spise hummerne litt tidligere, og sparte ikke alle til romjulen, slik som vi gjorde i fjor. Vi var ganske forsiktige med hummeren i fjor, og hele familien delte gjerne på to hummer. I år, derimot, har alle i hvert fall én hummer hver, og vi kjører på med en halv hummer på hver skive.

Tradisjonen tro, og for tredje året på rad, 2. juledag-middagen besto av hummer, i år tilberedt på to forskjellige måter; "vanlig" kokt, og stekt på panne i hvitløk, slik som Åge gjorde på nyttårsfeiringen i fjor. Jeg er veldig glad i begge hummertypene, men drømmer enda om hummeren vi fikk servert på nyttår. Selv om pappa har fått oppskrift og tips, blir ikke vår stekte hummer like god.Etter dagens middag har vi syv hummer igjen i samlekassen. Det blir nok hummer én gang til i år, og så tar vi de siste med hjem og har som forrett på nyttårsaften. 

Hummer er veldig godt, likevel kjenner jeg at jeg begynner å bli litt lei av hummer nå etter ganske så mange hummermiddager i løpet av de siste månedene. Det er nesten litt godt at det nå er 9 måneders pause til neste hummersesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar