fredag 13. november 2015

Hummerfiske

Vi har fri på skolen i dag, så i går kveld dro hele familien + Mathea ned til hytten. Vi skal være her i helgen, og siden dette er den siste helgen jeg har mulighet til å bli med å trekke hummerteiner, ble Mathea og jeg med guttene ut på sjøen.


Været er ikke så alt for fint i Korshamn akkurat nå, og bølgene er skikkelig store når en kommer ut fra bukten. Derfor skulle vi bare bli med å trekke et par av teinene, og ikke bli ute for lenge.
Etter fem teiner måtte vi dra inn til land igjen, ettersom været ble for fælt og kaldt. Guttene skulle egentlig fortsette og ta de andre teinene, men de måtte også gi seg. Bølgene var alt for store på enkelte steder, og sammen med regn, hagl og vind ble været rett og slett for tøft.

Vi endte opp uten hummer, men hummerfisket her i Korshamn har vært skikkelig dårlig de siste ukene. - Faktisk har flere av de andre fiskerne her tatt opp teinene allerede! Vi fikk en god del hummer på starten av sesongen, men nå har det blitt mindre og mindre, og mye rognhummer. De siste ukene har også våre teiner vært uten hummer, og selv om vi har ganske mye hummer til nå hadde det vært gøy å fått noen til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar