søndag 18. oktober 2015

Tur til Dalsnuten

I dag har Heidi og jeg vært på tur til Dalsnuten. Vi hadde egentlig planer om å dra på en litt lengre tur, som Preikestolen, men nå som det er høst går det ikke buss til flere av turistattraksjonene. Dalsnuten, derimot, ligger ganske sentralt, omtrent et kvarter med buss fra Sandnes Rutebilstasjon, og er i tillegg en veldig fin tur.

Selv om Dalsnuten ikke er så langt borte, faktisk er fjellet rett ovenfor Hinna, med litt sjø i mellom. Derfor må vi ta turen om Sandnes for å komme dit, og det gjorde turen litt lenger. Vi måte nemlig ta bussen til Sandnes, vente der i omtrent en halv time, og så ta bussen til Gramstad. Bussen gikk ikke helt opp til turområdet, og vi måtte gå omtrent én kilometer i bakker for å komme opp til turstien.Turen er ikke særlig langt, rundt fire kilometer opp og ned, men er veldig bratt. På toppen er det også en skikkelig fin utsikt, og i tillegg til Sandnes, kan en se helt til Hinna og Stavanger sentrum. Siden det var søndag, var det masse folk både på veien opp, ved startområdet og på toppen. Faktisk var det til og med en gutt som samlet inn penger til TV-Aksjonen 2015 på veien.


Vi brukte litt over én og en halv time på turen, og kom tilbake til starten på turstien godt over en time før bussen tilbake til Sandnes skulle gå. Heldigvis var det godt og varmt ute, og Turistforeningens kafé solgte noen innmari gode vafler. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar