torsdag 1. januar 2015

New Years Eve

Godt nyttår!
De siste timene av 2014 tilbragte jeg i ei sjøbu i Korshamn, siden familien min og fire andre var inviterte til Karen for å feire nyttår i familiens nye sjøbu. Sjøbua var pyntet både innendørs og utendørs, med juletre, papirpynt og rød løper med fakler. Skikkelig kult!Vi hadde en laaaaang meny foran oss, så vi begynte å spise med en gang. Første rett var matjesild med rømme og løk, og frityrstekte rekechips. Rekechipsene likte jeg, men matjesilden hadde en litt spesiell smak. Etter dagens første forrett fyrte Sindre og Amalie opp to partybokser med hatter, barter, klovneneser, blåsere og masker, som alle tok på seg.


Videre fikk vi servert enda en forrett; vårruller med curry, hovedretten; andebryst med en rotpuré og dessert; Sindre og Amalies sjokoladefondue med fancy frukt-champagne til.


Så var det igang med ny runde, og ny forrett: rakfisk i lefse. Dette falt heller ikke helt i smak hos meg. Mellom forretten og de to hovedrettene, arrangerte Amalie og Sindre quiz. Mitt lag vant, og vi fikk først en godteriboks med småstein. Oppi boksen lå det også hint til hvor vi kunne finne de ekte premiene våre, som var en pose med godteri.

Dagens andre hovedrett var hummer i hvitløksmør med foccacia-brød. Det var fantastisk godt, og jeg likte det mye bedre enn den kokte hummeren vi pleier å ha! Vi fortsatte med elgsteik med soppstuing og min og Karens (smelta) is med hjemmelagd karamellsaus. Til tross for litt rennende is, ble desserten en suksess.


Etter dagens andre fulle middag, nærmet klokka seg tolv, og før vi dro ut for å skyte opp raketter hadde vi en annen lek, hvor vi også ble delt inn i to lag. Det ble holdt et teppe mellom hvert av lagene, og medlemmene på laget byttet på å sitte fremderst foran teppet. Da teppet ble senket gjaldt det for den som satt fremderst å si navnet på den på motstanderlaget som også satt fremderst. Veldig vanskelig å forklare, men utrolig morsom lek.Da vi kom inn igjen, ble kvelden avsluttet med fiskesuppe med foccacia-brød, kongekrabbe og min og Karens sjokoladekake med eplecider til. Da var alle så stappmette, at selv om det fremdeles sto 3 retter igjen på menyen, måtte de bare sløyfes.

Etter dagens tredje fulle middag, var klokka blitt nesten to, og det var tid for pakkelek. Vi pleier alltid ha pakkelek med terning, men vi fant ut at terning var "sååååå 2014" (og det ville dessuten tatt altfor lang tid", så det ble en annen variant. Og det var mange morsomme pakker! 

Det var en kjempekjekk kveld med fantastisk god mat, og en veldig fin avslutning på 2014! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar