torsdag 27. november 2014

Porno i stua

Mor og far er veldig glade i kunst. Abstrakt kunst, som for meg er helt uforståelig. I alle år har vi hatt masse kunst hengende i stua, blant dem ett bilde av ei naken dame. Jeg har aldri syntes noe om dette bildet, der er stygt, og selv etter femten år klarer jeg ikke finne meningen med det. Ved siden av kvinnen sitter en mann i pysj med blurret ansikt og mellom dem en fugl i bur, og da jeg var yngre mente jeg alltid at mannen var ute og reiste og at kvinnen var hjemme, fanget i huset som en fugl i bur, eller noe slikt.


Et av de andre bildene vi alltid har hatt hengende, er et bile av en hane og et egg, med en figur som er tegnet halvt dame (bemerk dere at også her er overkroppen naken) og halvt fugl - inni hanen. Bildet skal kanskje være en illustrasjon på hva som kom først, høna eller egget, men det er jo en hane som står der?! For en stund siden pusset vi opp stua, og til min store glede ble ikke bildene hengt opp igjen med en gang. Det var nemlig mye lettere å ta bilder inne i stua når veggene var tomme, fine og hvite, for da slapp jeg å få nakne folk med på bildene mine...

Da kunsten skulle opp igjen, fikk vi en ekspert til å komme og henge opp bildene. Han skulle sortere og bestemme hvilke bilder som skulle opp, og hvor disse så skulle henge. Da han kom inn, så han et av bildene våre hengt bak stumtjeneren i gangen, og ble helt forskrekket. Dette måtte jo henges opp i stua, for det var visst av en ganske kjent kunstner. Også på dette bildet var det illustrert to kliss nakne mennesker som kliner, og jeg hadde vært ganske fornøyd med at det var plassert bortgjemt på gangen!


Nå henger alle disse tre maleriene "rundt" sofaen, noe som gjør det umulig for meg å ta selfies der. Heldigvis har ikke noen av vennene mine lagt merke til maleriene, de har i hvertfall ikke sagt noe…!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar