søndag 21. september 2014

The Maze Runner: I Dødens Labyrint

På fredag hadde filmen The Maze Runner premiere, men siden Ine og jeg var på vei til Lyngdal, fikk vi ikke sett den i Stavanger. I stedet tok vi i går inn til Lyngdal, for å se filmen der.

Ingen av oss hadde vært på kino i Lyngdal før, og vi var begge sikre på at det kom til å være kjempedyrt, både i kiosken og for billettene. Derfor fikk vi en  skikkelig shocker da billettene var hele 40 kr billigere enn i Stavanger…!

Vi dro inn til Lyngdal ganske tidlig, ettersom vi var sikre på at det kom til å være like livlig der som det er på en normal lørdagskveld i Stavanger. Det var det ikke, og etter vi hadde gått innom den eneste åpne butikken, Narvesen, hvor jeg kjøpte Det Nye, satte vi oss inne i Kulturhuset og ventet på at kinosalen skulle åpne.

Noen minutter før filmen startet, begynte folk å kjøpe billetter. Vi kjøpte godteri og popcorn, som også var kjempebillig, før vi gikk inn og satte oss i kinosalen.


The Maze Runner handler om Thomas (spilt av Dylan O'Brien fra Teen Wolf) som våkner opp i en heis i bevegelse. Han husker ingenting, ikke en gang sitt eget navn. Når heisen stopper og dørene åpnes blir han tatt imot av en gruppe gutter som ønsker ham velkommen til Lysningen - en stor åpen slette omgitt av enorme betongvegger.

Hver morgen lages det en åpning i betongvegge, som gir dem tilgang til labyrinten rundt dem. Hver kveld stenges dørene igjen, og hver 30. dag ankommer en ny gutt med heisen. Med denne forutsigbarheten så var ikke Thomas sin ankomst noe nytt, men mindre enn én uke senere så kommer den første jenta med heisen, Teresa.


Filmen var utrolig bra, men egentlig synes jeg at boka var bedre, som vanlig. Nå skal jeg snart begynne på bok nummer to i serien, og kan ikke vente! :)

2 kommentarer:

 1. åå så gøy!
  Jeg har konkurranse i samarbeid med oasap på bloggen hvis du er interessert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, filmen var kjempegøy! :)

   Jeg skal sjekke den ut!

   Klem Marlene

   Slett