fredag 26. september 2014

Bjerkreimsmarken 2014

I helga blir Bjerkreimsmarken, en landbruk og fritidsmesse som blir holdt hvert år i Bjerkreim, arrangert. Helene, som bor på Vikeså i Bjerkreim, har snakket om dette lenge, og vi avtalte for noen måneder siden at jeg skulle sove hos henne den helgen, slik at jeg kunne bli med henne på Marken.

I år skal det være 110 utstillere, blant annet MX Sport, Sjokoladehjørna, Mr Smultring og Bjerkreim Idrettslag, og det skal også være helikoptersightseeing (jeg skulle vært med, da skulle jeg sunget "Rosa Helikopter" så de hørte meg helt til Stavanger!), rulleskirenn og Kulturskulen skal opptre.

Bjerkreimsmarken er eit selskap som har til formål å arrangere marken i Bjerkreim kommune med tilknytning til landbruksnæringa og det øvrige næringslivet i bygda. Bjerkreimsmarken tek utgangspukt i sauen og saueutstillinga som var tradisjon i 40 år. Denne formen for utstilling var i ferd med å gå ut på dato.  Bjerkreimsmarken vart stifta i 1986. Bjerkreim kommune er den 2. største sauekommunen i Norge med 19.434 vinterfora sau pr 01.01.12. I løpet av 2011 hadde bøndene i Bjerkreim slakta 22.367 lam og dermed størst i landet på slakta lam.

Selskapet består av 15 foreningar og 2 lag + 2 representantar frå Bjerkreim kommune. Marken har utvikla seg til å verta ein viktig aktivitet i bygda, både kulturelt, sosialt og økonomisk. Kommunen har omlag 2800 innbyggjarar og under Marken er over 350 av desse aktive på dugnad. Dette har vist seg å vera ein viktig treffplass for samarbeid og forsåelse mellom bygdafolk med ulik bakgrunn og interesse.

Bjerkreimsmarken er den største i sitt slag i Rogaland med mønstring og kåring av hest, ku, kalv, kanin, sau og geit. Andre aktivitetar: Saueklypping, 4H aktivitetar,  konserter av ymse slag og mykje meir. Det er normalt rundt 110 utstillere av ulike slag, alt innan landsbruksmaskiner, bil, helse, brukskunst og tradisjonell mat. Besøkstalet er på 13000.Dette har jeg lånt fra Bjerkreimsmarken 2014s hjemmeside, HER.

Her om dagen sto det faktisk om Bjerkreimsmarken i avisa. En av dem som skal lede Marken ble intervjuet, og den 18-årige gutten som skal spille dreng skal visstnok både flørte og by opp til dans. :)

2 kommentarer:

 1. Aldri hørt om, men hørtes ut som en opplevelse for seg selv. Sikkert veldig artig! Du får kose deg masse : )

  Håper du får en kjempefin helg!

  - Yara

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg masse! :) Ha en fin helg du også!

   Klem Marlene

   Slett