lørdag 26. januar 2013

Pynting av lys

På hytta brenner vi utroooolig mye lys. Da mor og jeg var på shopping på mandag, var vi innom Nille. Der solgte de hvite kubbelys til 10 kr pr stk. Vi tok med oss en del. På Nille har de også fine servietter. Mor hadde en plan, og tok med seg noen pakker servietter også. Hun hadde nemlig funnet en måte å pynte lys, istedet for å bare ha de kjedelige hvite.

I dag morges dro gutta ut med båten, og da bestemte mor og jeg oss for å pynte lysene. Vi fant frem servietter og lys. En serviett består av tre lag. Først rev vi fra hverandre de tre lagene i servietten. Vi brukte bare det laget med mønster på, og så rev vi ut mønsteret vi ville bruke.
Så tente vi et lys vi allerede hadde startet å bruke, og fant frem en bred smørkniv. Egentlig skal man bruke baksiden av en skje, men det gikk greit med  smørkniven også. Hvis du skal prøve dette hjemme, bruk en skje dere ikke bruker, for skjeen kan bli ødelagt. Vi fant frem mønsteret vi hadde revet ut, og la det oppå lyset vi skulle pynte. Så holdt vi knivflaten over det brennende lyset i noen sekunder, før vi gled den varme knivflaten over serviettmønsteret og lyset, slik at talgen under mønsteret smeltet, og gjorde slik at servietten smeltet inn i lyset.
Vi gjorde dette med flere lys, og det ble kjempefint! Mye finere enn de enkle, kjedelige, hvite lysene!Det var ganske lett å få til. Nå blir det bare å jakte på flere fine servietter med motiver som kan brukes til lyspynting. Det er også en kjempefin gaveidé.

Jeg ble utrolig fornøyd med lysene, synd at vi må brenne dem opp... Må absolutt gjøre dette flere ganger! :)

4 kommentarer:

 1. kult! men de kan brenne opp, altså serviettene kan ta fyr!

  SvarSlett
 2. Leah: Nei, lyset brenner jo ikke på sidene, så ikke så stor sjanse for at serviettene begynner å brenne. Men det er jo alltid viktig å være forsiktig når du holder på med levende lys! :)

  Klem Marlees

  SvarSlett
 3. Jeanett: Ja, lysene ble kjempefine! :)

  Klem Marlees

  SvarSlett